Çorlu'ya bisiklet yolları yapılacak

Çorlu Belediye Meclisi'nin, 2021 yılının temasını "Bisiklet Yılı" olarak belirlemesini değerlendiren Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Bu yıl da pandemi koşulları sebebiyle açık alanda

Çorlu 12.01.2021 14:08:00 0
Çorlu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 2021 yılında Çorlu’ya bisiklet yolu yapmayı kendilerine önemli bir hedef olarak koyduklarını ifade ederek, "İlk basamak hedefimiz 10 kilometrelik bir bisiklet yolu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmeliklerde bisiklet yolu yapılması için finansal destek taahhütlerini de araştırıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizle de bu konuda proje aşamasındayız; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak da bisiklet yolu projesi yapılacağının sözünü verdi. 2021 yılında bisiklet kullanan hemşehrilerimizin güvenle sürüş yapabilecekleri bisiklet yollarını şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

 

"ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDECEĞİZ"

 

Ayrıca Çorlu’da çevreci bir ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını da teşvik etmek istediklerinin altını çizen Başkan Sarıkurt, "Okullarımıza daha önce yazıcı, fotokopi makinesi hediye ediyorduk. Belki bu sene bir değişiklik yaparak öğrencilerimize bisiklet hediye edebilir, farkındalığı artırabiliriz” dedi.

 

BELEDİYE MECLİSİ KARAR ALMIŞTI

 

Çorlu Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın gündem maddelerinden biri de 2021 yılının şehir temasının belirlenmesiydi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da bisiklet kullanımının artması için vatandaşları teşvik etmek, farkındalık yaratmak, etkinlikler düzenlemek ve temaya uygun hareket ederek, bisiklet yollarının yapılması hedefini gerçekleştirmek için 2021 yılının “Bisiklet Yılı” ilan edilmesi talebini belediye meclisinin oylamasına sunmuştu. Yapılan oylamada tüm belediye meclis üyelerinin kabul oyuyla birlikte 2021 yılı Çorlu’da resmen “Bisiklet Yılı” olarak ilan edilmişti.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10