Ak Partili Özcan'dan Çerkezköy çıkartması

Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve partililer ile birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çerkezköy

Çerkezköy 12.01.2021 19:07:00 0
Ak Partili Özcan

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Çerkezköy’e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ilk olarak Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti.

 

ESNAFIMIZ UZUN SÜREDİR KAPALI

 

İl Başkanı Özcan ve beraberindekiler Oda Başkanı Ali Bozdağ tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Bozdağ, bu süreçte bölgede de bazı sıkıntıların olduğunu belirterek “Herkesle beraber biz de yaşıyoruz. Mart ayından beri kapalı olan işyerlerimizin elektriğinin, doğalgazının kesilmesi ile ilgili sıkıntılar yaşandı.  Geçenlerde TREPAŞ ile ilgili görüşmeye çalıştık. 24 saat kimseye ulaşamadım. Lokantalar açık ama paket servis yapıyor, birahaneler çok uzun süredir kapalı. Arkadaşlarımız mağdur. Devletimizin destekleri var. Buna başvuru konusunda esnafımıza destek oluyoruz” dedi.

 

 

GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin kapalı olan işletmeler için aldığı tek seferlik 2 bin TL yardım kararını da anımsatan Bozdağ, “Kapaklı’da da Mustafa Çetin ile görüşme yaptık, kendisi de olumlu baktı. TREPAŞ ve GAZDAŞ ile girişimlerde bulunacağız. Her iki tarafa da tatlı geçiş sağlayalım. Onlar da mağdur olmasın, esnafımız da mağdur olmasın. Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı’nın ayrı bir özelliği var. İnsan memleketinden valizini almış gelmiş. Hayata tutunacak. Bu arkadaşlarımızın ruhsatıydı, iskanıydı, ustalık belgesiydi dersek onları yanlış yola iteriz” dedi.

 

BÖLGENİN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR

 

Bölgenin önemli sorunlarının olduğunu söyleyen Bozdağ, “Bizim sorunlarımızı da yukarıya taşırsanız mutlaka yukarıdakilerin de bu konu üzerinde bir çalışma yapacağını biliyorum. Bakkallarda bir sıkıntımız oldu. Kaymakam Atilla Selami Abban, sağ olsun çok yardımcı oluyor ama bir yerden sonra onun da önü tıkanıyor. Güzel tatlı geçişler yaptık. İnşallah Allah memleketimizi biran önce bu sıkıntılı dönemden kurtarır. Bu süreçte her ne kadar devletimize görev düşüyorsa vatandaş olarak bizlerin de elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

 

BÖLGESEL ANLAMDA ESNAFIMIZI KORUYALIM

 

5 bin civarında esnaflarının olduğunu kaydeden Bozdağ, “ Kira yardımı ve ödemelerden faydalanmak için başvuru yapanların oranı yüzde 40’ı buldu. Tekirdağ’da sayısal bazda en büyük oda biziz. Sokaklarda bakkalların sıkıntısı var. Büyük marketlere bir çözüm bulunması lazım. Mahalle bakkallarından çok sıkıntı var. Büyük marketler sokak aralarında hemen hemen her sokakta var. Bölgesel anlamda kendi esnafımızı biraz koruyalım. Bizim esnafımızın birim fiyatından da kalitesinde de büyük marketlerle emsaldir. Ama bölgede yaşayan insanların da bu konuda biraz daha hassas olması lazım” diye konuştu.

 

ESNAFIMIZI DİNLİYORUZ

 

Ziyarette konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “ Bugün il başkanlığı olarak bazı incelemeler, esnaf ziyaretleri, kurum ziyaretleri yapmak üzere Çerkezköy’deyiz. En çok arzu ettiğimiz mesele vatandaşa biraz dokunmak, pandeminin zor günlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Teşkilatlarımızı artık sahada insana dokunan bir metodolojiyle çalıştırmak istiyoruz. Bunu yapmak için de en önemli mesele sahaya inmek, insanlara temas etmek. Pandemi çok şeyi engelledi. Toplu halde olamıyoruz ancak maskemize, temizliğimize, mesafemize dikkat ederek bunları yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın çok zorlandığı bir dönemden geçiyor. Dünyadaki tüm ülkeler bu dönemde zorlanırken Türkiye de aynı zorluğu yaşıyor. Bizi üzen şey ölümler, bizi üzen şey Covid’in etkileri. Hem stres yaratıyor, bunu atlatmaya çalışırken bir yandan da hayatımızı idame ettirmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de bulaş riskini minimize ederek yapmamız lazım. Bu süreçten en çok etkilenen ekonomi oldu. İşini çeşitlendirmiş büyük, kuvvetli şirketlerden ziyade bizim küçük esnafımızı biraz daha fazla yoruyor, biraz daha üzüyor. Dolayısıyla bizim hükümetlerimizin, Cumhurbaşkanımızın, ticaret bakanımızın, kalkınma bakanımızın, sağlık bakanımızın önceliği hep ‘ticaret bir şekilde devam etsin, insanlar pandemiden sağlık açısından etkileniyor zaten, bir de ekonomik olarak etkilenirse o zaman dönen çarkı, dişliyi de bozmuş olacağız, o da bir sıkıntı. Sadece bizi de bütün dünya devletlerini belki en çok üzerinde durduğu mesele ‘pandemi ile mücadelemizi yapalım ama ekonominin çarklarını, dişlilerini de döndürmeye devam edelim’ oldu” dedi.

 

 

DESTEKLER AÇIKLANIYOR

 

Özcan,” Pandeminin ilk çıktığı Mart ayında kafeteryalar, kafeler, kıraathaneler, berberler, güzellik salonları, insanımızın birebir temas ettiği bütün müesseselerde bir sıkıntı oldu. Ama bakıyorsunuz hükümet tedbir almış, çalışanlara kısa çalışma ödeneği sağlamaya gayret etmiş, kira destekleri kararı almış, bakanlığın tüm halkı kucaklayan bir bakanlık anlayışıyla çalışması bizim için de çok iyi oldu aslında. Türkiye olarak bir yılı neredeyse tamamladık. Şuanda destekler de ardı ardında açıklanıyor. Kira desteği var, düğünler iptal olduğu için müzisyen arkadaşlarımızın sıkıntıları var. Bunların çözümü noktasında bir hamle yapılıyor. Kahvehane, kıraathane işleten esnafımıza maddi yardım sağlanıyor.  Yerelde insana dokunan işleri takip edeceğiz ama hükümetimizin de sadece pandemi nedeniyle burada olup bitenlerle sınırlamadığını ufkunu biraz daha yüksek tuttuğunu da görüyoruz.  2020 yılı çok kötü senaryoların olduğu bir yıl gibi geçse de Libya’da çok büyük işler yapıldı. Libya ile Ankara anlaşmasını yapamamış olsak bugün Doğu Akdeniz’de petrol aramayla ilgili belki hakkımızı iddia edemeyeceğiz, arkasında duramayacağız. Suriye sınırında 2020 yılı boyunca harekatlar, operasyonlar düzenlendi. Eğer yapmamış olsaydık orada bir koridor ile terör devleti yaratılacaktı. Bunları iyi anlamak gerekiyor. 2020 yılında biz Ayasofya’yı ibadete açtık. 2021-2022 ve 2023 yılları bizim yavaş yavaş pandemi ve ekonomi de dahil olmak üzere üzerimizden bu yükleri attığımız, koşmaya başladığımız yıllar olacak. Bizim 2021-22-23 yıllarında büyüyecek ve güçlü işler yapacak bir ülkenin ferdi olarak şimdiden hazırlık yapmamız gerekiyor. Bükemedikleri eli öpecekler. Elinde sonunda Avrupa Birliği’nin, Amerika’nın işbirliği için bizim kapımızı çalacağını biliyorum” diye konuştu.

 

ESNAFIMIZA DOKUNMAK İSTİYORUZ

 

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan ayrılan partililer daha sonra Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “ Pandemi sebebiyle toplantılarımızın birçoğunu video konferans yöntemiyle yapıyoruz ama vatandaşa dokunmak adına sahada olalım istiyoruz. Özellikle milletvekillerimiz ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızın hepsi sahada bilhassa küçük esnafın yanında. Onlarla birlikte olmamızı istediklerini ifade eder etmez programlarımızı yapmaya başladık. Her hafta Salı günü ilçelerdeyiz. Şu sıralar vatandaş ne diyor, esnaf ne diyor, özellikle küçük esnafın bizden talebi nedir, dillendirmek istedikleri şeyler neler diye buna yoğunlaştık. Biliyorsunuz AK Parti’den Tekirdağ’da 3 tane milletvekili var, bunlardan biri TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız. Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül de tecrübeli milletvekillerimiz. Sahada olmaya gayret ediyoruz. Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir geçen ay toplantı yaptı ve bu toplantıda özellikle küçük esnafı ve esnafların bağlı olduğu odaları ziyaret etmemizi ilettiler. Söyleyeceklerinizi hükümete aktarma konusunda Şentop hocamızı, milletvekillerimiz Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’ü aracı tutacağız. Her toplantıyı not alacağız” açıklamasında bulundu.

 

TALEPLERE KISA ZAMANDA CEVAP VERİYORUZ

 

Ziyaretten ötürü partililere teşekkür eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, “ Şuanda biz faaliyetimizi sürdürüyoruz. Bir sıkıntımız yok. Genelde yeni yılda 1- 2 ay sıkıntı yaşarız finansman yüzünden, bütçeye konulmamasından kaynaklı ama bu sene onu yaşamadık çok şükür. Mevcut finansmanımız yeterli. Ve geliyor da. Endişemiz vardı açıkçası her sene yaşadığımızdan dolayı ama bu dönemde öyle bir zorluk yaşamadık. Finansmanımız da var. Taleplere en kısa zamanda cevap veriyoruz” diye konuştu.

 

AŞI İLE BİRLİKTE BU SÜRECİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

 

Partililer daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Başkan Süleyman Kozuva ile bir araya geldi. Pandeminin işyerlerini, ekonomiyi, esnafı ve siyaseti etkilediğini kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan,” İkinci dalga geldi, gördük ki yeni normale çabucak kavuşamayacağız. Çok insanımızı kaybettik Allah onlara da rahmet eylesin. İnşallah aşı ile birlikte bu süreci hep birlikte aşacağız. Nisan ayından sonra ümit ediyoruz Türkiye geleceğe güvenle bakan bir ülke olacak. Yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Tahmin ediyorum Nisan ayına kadar Almanya ve Çin’den gelen aşılarla önce sağlık çalışanları aşılanacak, sonra kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü olanlar aşılanacak. Aşılamalar bu hafta başlayacak. Tahmin ediyorum Nisan ayında da yerli aşı onaylanacak ve ondan sonra yeni normale ulaşırız.  Pandeminin de öğrettiği şeyler var. Sağlığın, ailenin kıymetini bir kere daha anladık. Her şeyin çalışmak olmadığını bir kere daha anladık. Ticaret erbaplarının anladığı şeyler de var. Ekonomiyi sadece bir sepete koymanın yanlış olduğunu anladık. Bazı sektörlerin hiç riskli görülmediği bir dönemde bir de baktık bir kısmı çok harika işlerle karşılaştı, bir kısmı dükkanları kapatmak zorunda kaldı” dedi.

 

KOZUVA: AK PARTİLİYİM

 

Ziyaretten ötürü partililere teşekkür eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “  Buraya geldiğinizde evinize gelmiş gibi hissedin. Ben sizi gördüğünüzde ağabeylerimi, kardeşlerimi görmüş gibi oluyorum. Oda olarak bir ayrıcalık yapamam tüm partiler hepsi bir ama şahsım olarak AK Partili arkadaşlarımın hepsi benim için çok değerli. Recep Tayyip Erdoğan hastasıyım ve AK Partiliyim. Maddi manevi, şahsım ve şirketlerim olarak her zaman yanınızdayım” dedi.

 

HEDEFİMİZ 8-9 MİLYON YOLCUYU BULMAK

 

İhalesini kazandığı Çukurova havalimanı hakkında da bilgiler veren Kozuva, “  Şuanda yer teslimimizi aldık. 30 aylık yapım süremiz Cuma günü itibariyle başladı. Burayı 30 ayda yapacağız ve işletmeye başlayacağız. Ondan sonra da 25 yıl işleteceğiz ve 25 yılın sonunda devletimize teslim edeceğiz. Biz ne kadar erken bitirebilirsek o kadar bizim menfaatimize. Şuanda Şakirpaşa Havalimanı kapanacak. Şuanda mevcut havalimanı 5 milyon yolcusu olan bir havalimanı. Şakirpaşa Havalimanı kapanacak Çukurova Bölgesel Havalimanı olarak devam edecek. Başlangıçta minimum 5 milyon yolcuyla başlamış olacağız. Türkiye’nin 4.büyük havalimanı. Mersin ve Adana arasında. Mersin’in içinde kalıyor. Yılındaki hedefimiz 8-9 milyon yolcuyu bulmak” dedi.

 

VAKA SAYILARI ÇOK AZALDI

 

STK’ları ziyaret eden Özcan, daha sonra teşkilata giderek partililer ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özcan, Tekirdağ’daki vaka sayılarıyla ilgili de konuştu. Özcan ”Tekirdağ biliyorsunuz pandeminin başladığı mart ayından sonra bütün nisan ayına kadar Türkiye’de vakalar yükselirken orada başarılı bir yükseliş göstermiş, Covid’i en az olduğu iller sırasında ilk 5’te yerini almıştı. Tabi bu biraz belki yeni normale geçince insanımız herhalde ‘pandemi bitti, biz maskeleri atacağız artık istediğimiz yerde istediğimiz yemeği yeriz, maskeye de gerek yok’ düşüncesine kapıldı. Ekim ayından itibaren ikinci dalga öyle hızlı yayıldı ki, Tekirdağ ilk dalga da en başarılı ilk 5 ilin içindeyken bir anda yüzde 96 artış oranı ile Türkiye’deki en fazla Covid hastası olan 5 ilden bir tanesi oluverdi. Tabi yine sıkı tedbirlerle bir anda insanımız bir toparladı. Şu anda çok güzel bir ivmelenmeyle bir başarı hikayesi yazıyoruz. Şu anda sayımız çok az. İlk çıktığından neredeyse yok denecek kadar az şuan sayımız. Şarköy, Malkara, Hayrabolu ilçelerinde neredeyse vaka yok gibi bir şey. Tabi bu rakamları açıklamak özelikle uygun gelmiyor bana hatta İl Sağlık Müdürümüz ile bazen görüşüyoruz, rakam açıkladığımızda maalesef insanlar gevşiyorlar. Tam böyle yüzüp yüzüp kuyruğuna geliyoruz, artık aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz. Hepimiz bu işten usandık. Anne ve babamıza sarılamaz olduk, çocuklar evlere kapalı kaldı. Bir an önce yeni normale geçmek istiyoruz. Dolayısıyla bu disiplini bozmadan gitmek en doğrusu olacak. Aşılanma süreci başlıyor, Cumhurbaşkanımız Perşembe gününden itibaren başlayacağını söyledi. Tahmin ediyorum önce sağlık çalışanları ve kronik hastalar ardından da 65 yaş üstü aşılanacak. Yerli aşı konusunda da biliyorsunuz Dünya Sağlık Örgütü’nün onayına kaldı mesele. Yüzde 98-99 başarı hikayemiz var. Yerli aşımız herhalde çıkıyor. Onunla beraber en yeni normal dediğimiz normalimize inşallah döneriz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR SINIFTA KALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Çerkezköy’deki yatırımları hakkında konuşan Özcan,”Bunu söyleyebilmek için bir ilçeyi başka bir ilçe ya da şehir ile mukayese etmek lazım. Ben özellikle büyükşehir belediyemizin yatırımlar konusunda sınıfta kaldığını söylemek istiyorum. Bu şehrimiz Tekirdağ ilçeleri ile birlikte aslında çok daha farklı yerlerde olmayı hak ediyor. Bizim özellikle Anadolu’nun birçok marka şehri ile yarışır, rekabet eder hale gelmemiz lazım. Oysa bizimle birlikte büyükşehir olmuş illerin bile bizden çok daha büyük yatırımlara imza attığına şahit oluyoruz. Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını bir sıralayın, birde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bakın. Yani bir buçuk milyar TL paradan bahsediyoruz, sadece TESKİ’nin herhalde 600 milyon civarında bütçesi var. Yani ele avuca gelir hiçbir şey yok. Strateji de yok. Özellikle ilçelere 2 yıl boyunca dağıtacağı paralara bakıyoruz, bazı ilçeler sanki cezalandırılmış gibi “dedi.

 

6 YILDIR HİZMET BİNASINI BİTİREMEDİLER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hizmet binasını 6 yıldır yapamadığını kaydeden Özcan, “ Bakın bir hizmet binası düşünün  170 milyon civarında bir paraya ihale edilmiş. Biz aynı hizmet binasına benzer, belki bir tık daha düşük Tekirdağ Adliye Sarayı’nı aynı anda ihale ettik. Biz 148 milyon civarında bir paraya ihale ettik hükümet olarak ve ihale ettikten 2 yıl sonra da açtık binamızı. Şu anda bu bölgenin en büyük, en modern, en akıllı adliye binasında memurlarımız hizmet veriyor, milletimiz hizmet alıyor. Peki aynı döneme denk gelen hizmet binaları ne halde diye bir bakın. Bugün herhalde 3’üncüye ihale ediliyor. Önce 170’e ihale ettiler sonra 220’ye ihale ettiler, sonra 300 küsüre ihale ettiler. Şimdi bugünde hala bir patinaj devam ediyor. Mutlaka bir eser çıkacak ortaya, ama nasıl bir eser 6 yıl boyunca bitmiyor? Bu nasıl bir plansızlık. Bitmemesinin sebebi ne? “ açıklamasında bulundu.

 

VAHAP AKAY’I DA ELEŞTİRDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da eleştiren Özcan, “Bizim değerli Belediye Başkanımız Ali Ertem’i eleştirmeyi bilen arkadaşlar iki dönemde sadece kapalı Pazar yerini ve düğün salonunu yaptı. Ben buradan Çerkezköylü hemşehrilerimize soruyorum, Çerkezköy Belediyesi iki dönemden beri yapması gerekenleri, vaatlerini yapmış mıdır? Her şey hizmet değildir belki. İnsana dokunmaktır, hissiyatlardır, kucaklaşmaktır. Herhalde ümit aşılama işini şimdiye kadar yaptı da seçildi ama bu millet eninde sonunda ‘Kardeşim tamam yeter, böyle ümitlerle biz karnımızı doyuramıyoruz. Bizim hizmet almamız gerekiyor’ diyecek diye düşünüyorum. Yerel yönetimler olarak biz Tekirdağ’da örnek işler yapmak için gayret ediyoruz. Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e gelin bir bakın, bir izleyin. Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e, Hayrabolu Belediye Başkanımız Osman İnan’a gelin bir bakın. Marmaraereğlisi Belediye Başkanımız Hikmet Ata bize yeni geçti. Ona mesela yeniden bir vizyon katıyoruz şuan. Biz kimseyi de ayırt etmiyoruz. Bu millet için yapılacak pozitif olan her şeye biz varız. Gelsinler birlikte bu şehre hizmet anlamında bir şeyler katalım” dedi.

 

BENDEN SELAM SÖYLEYİN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘ Elektrik fiyatlarını azaltsınlar bizde su fiyatlarını azaltırız’ sözlerini değerlendiren Özcan, “ O zaman ona neden buradan selam söyleyelim, elektrik ile su çıkarmak yerine su projelerini yeniden gözden geçirsinler. Yerin altından su çıkarmak yerine başka metotlar kullansınlar. Mesela önerimiz olsun kendilerine; su borularını düzenlesinler tekrar kaçak oranını indirsinler. Yüzde 50’lerde falandır onların kaçak oranları herhalde” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10