Tekirdağ'dan kar geçti

Tekirdağ'da cumartesi günü etkili olan kar yağışı, dün öğleden sonra etkisini yitirdi. Cumartesi akşamı ilin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, Süleymanpaşa'nın yüksek kesimleri, Hayr

Tekirdağ 17.01.2021 15:13:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ'da cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar, kent merkezinin yüksek kesimleri, Hayrabolu-Tekirdağ yolu, Tekirdağ- Malkara yolu ve ilçelerinde etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte, kar yağışının yanı sıra tipi de etkisini gösterdi. Malkara karayolu üzerindeki Bağlar rampası mevkisinde kar ve tipi nedeniyle oluşacak olası aksaklıklara karşı karayolları ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri hazır bekletildi. Süleymanpaşa'ya bağlı kırsal mahallelere ulaşımın aksamaması için de Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Kent merkezine bağlanan karayolların kapanma ihtimaline karşı ekipler hazır bekletildi. Çerkezköy'de de cumartesi günü öğlen saatlerinde etkili olan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini yitirdi.

 

 

SARAY'DA KAR ETKİLİ OLDU

 

Karın etkili olduğu Saray'da evlerin çatıları ile araçların üzerlerinin karla kaplandı. İlçede karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışının ilk başladığı ilçelerden biri Saray oldu. Hava sıcaklığının 0 derece olduğu Saray ilçesinde cumartesi günü öğleden sonra başlayan ve hızını artıran kar yağışı etkili oldu. İlçeye bağlı Güngörmez ile Bahçeköy mahallelerinde yağış zaman zaman tipiye döndü. Evlerin çatıları ile araçların üzeri beyaza büründü. Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Saray ilçesinde yaşayan çiftçilerden Münir Ertekin, kar yağışına sevindiklerini belirterek, "Kar yağışını, çiftçimiz, hayvancımız herkes bekliyordu. Çiftçi için kar yağışı çok iyi oldu" diye konuştu. Tekirdağ'da cumartesi günü başlayan ve yüksek kesimleri beyaza bürüyen kar yağışı dün öğlen saatlerinden itibaren etkisini yitirdi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10