Özcan'dan Kapaklı ziyaretleri

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Kapaklı'da ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Kapaklı Belediyesi'ni ziyaret eden Özcan ve partililer; Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Ã

Kapaklı 20.01.2021 13:26:00 0
Özcan

Kapaklı Belediyesi'ne ait Teras Kafe'de bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kapaklı, Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçesi ve büyürken sorunlarıyla beraber gelişen bir yer. 130 bin bandına yerleşmiş bir nüfusa sahip. İstanbul ve çevre ilçelerde ikamet edip, Kapaklı’da yaşayan gezgin bir nüfusumuz var. 150 bin nüfusa sahip topluluğa hizmet etmeye gayret ediyoruz. Geldiğimiz günden beri aşkla, gönül belediyeciliğiyle halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Yeni ilçe olmamız sebebiyle devletin getirmesi gereken bazı projelerle ilgili de sizlerin, TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın ve milletvekillerimizin desteğiyle birçok girişimde bulunduk. Bunlardan bir tanesi de hükümet konağımızın yarım kalan işleriydi. Onları da tamamladık. Şu anda hizmet verir durumda” dedi.

 

 

"HASTANE İÇİN YOĞUN MESAİ HARCADIK"

 

Hastane çalışmalarına değinen Başkan Çetin, şöyle devam etti: “Hastane ile ilgili çok yoğun mesai harcadık. 4 yıldan süregelen sorunu hep birlikte çözdük ve hastanemizin çalışmaları başladı. 30 aylık bir ihale süreci var. İnşallah bunu 2 yıl içerisinde tamamlayıp 2023 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. Yıldızkent kavşağı konusunu belirli bir noktaya getirdik. Projesi hazır olan bu sorunu Cumhurbaşkanımıza da ilettik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuyla ilgili güzel haberler alacağız ve vatandaşımızla paylaşacağız. Karagöz Gölü mevkiinde yaklaşık 100 dönümlük bir alanda millet bahçesi talebimiz oldu. Büyükşehir’de 1 yıllık süreyi heba ettik. İstediğimiz sonucu alamadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız üzerinden bir plan değişikliğiyle ilgili işlemlerimizi tamamladık. TESKİ’nin verdiği bilgiler doğrultusunda ilçemizin yer altı sularıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşandığından dolayı DSİ tarafından Ayvacık Barajı’nın ihalesinin yapılması konusunda bakanlıkla temaslarımız oldu ve ihale tamamlandı. İnşallah Ayvacık Barajı’ndan ilçemize su getirilecek ve ilçemizin önemli bir sorunu giderilmiş olacak.”

 

 

OSB İLE İLGİLİ TALEPLERİNİ ANLATTI

 

Başkan Çetin, İkitelli OSB’nin Karaağaç’a gelme talebiyle ilgili de konuşarak, “TOKİ’nin kamulaştırma talebi olan bir yer. Bizim buradaki alanımız ise yaklaşık 8 buçuk milyon bir alan, burada TOKİ kamulaştırma talebiyle bir uygulama başlattı. Bu uygulamada aksayan bazı yerler vardı. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop hocamızın konuya el atmasıyla konu biraz beklemeye alındı. Orada var olan depolama alanının kalmasını, 3 milyon metrekarelik alanın zaten var olan Kapaklı OSB’nin genişleme alanının içerisine alınmasını talep ediyoruz. Çerkezköy OSB ve Kapaklı OSB varken üçüncü bir OSB’nin kurulmasından ziyade mevcut OSB’nin genişleme alanı içerisine 3 milyon metrekarelik alanın dahil edilmesini ve burada sanayiciyle yer sahiplerinin de mağdur edilmeyecek şekilde çözüm üretilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

 

ÖZCAN, TELEFONLARI YANITLADI

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından AK Parti İl Başkan Mestan Özcan da bir konuşma yaptı. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Özcan, 7/24 vatandaşların hizmetinde olan Kapaklı İletişim Merkezi’ni ziyaret etti. 444 80 59 numarası üzerinden Kapaklı halkına hizmet veren Çağrı Merkezi’ni de ziyaret eden Özcan, Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşların telefonunu yanıtladı.

 

YENİ DEVLET HASTANESİ İNŞAATI İNCELENDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin belediye ziyareti sonrasında gerçekleştirdiği diğer ziyaretlere de katıldı. İlk olarak Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve partililerle birlikte Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ziyaret edildi. Daha sonra çalışmaların sürdüğü yeni devlet hastanesi alanında incelemelerde bulunuldu. Ardından sırasıyla Tekirdağ Kapaklı Odaları Esnaf Sanatkarlar İrtibat Bürosu, Kapaklı Pazarcılar Derneği ve Bahçeağıl Mahallesi'ne ziyaret gerçekleştirildi. AK Parti'liler daha sonra Pınar Bulvarı'ndaki esnafları ziyaret ederek, sorunları dinlediler.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10