CHP'li Aygun: Veteriner hekimler neden risk grubuna alınmadı?

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu iki soru

Tekirdağ 21.01.2021 17:00:00 0
CHP

CHP'li Aygun, riskli meslek gruplarının belirlenmesinde objektif ve hakkaniyetli kriterler konulmadığını söyledi. Aygun, Covid-19 pandemisi sürecinde aktif rol üstlenen ve Türkiye'de yürütülen milli aşı çalışmalarında birincil rol oynayan veteriner hekimlere ve üniversitelerde görev yapan virolog akademisyenlere hak ettikleri değerin gösterilmediğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Veteriner Araştırma Enstitülerinde ve özel sektöre ait veteriner aşı ve biyolojik ürün imalatı yapan tesislerde görev yapan veteriner hekimlerin ülkenin onur kaynağı olduğunu kaydeden Aygun, "Ancak bakanlarımız, veteriner hekimlerimizi yok sayıyor” dedi.

 

PAKDEMİRLİ’YE SESLENDİ: SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞÜN

 

Aygun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, “Veteriner hekimlerin de sağlık hizmeti yaptığını ortaya koyarak, riskli meslek grupları içine girmesi için Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile görüşecek misiniz? Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığı yazışmaları dikkate alacak mısınız?” diye sordu. Aygun, Sağlık Bakanı Koca’nın da şu sorulara yanıt verilmesini talep etti: "Covid-19 aşısında; veteriner hekimler neden riskli meslek grupları içine alınmamıştır? Aşıda riskli meslek grupları hangi ölçütlere göre belirlenmiştir? Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan veteriner hekimlerin yaptığı çalışmalar hangi gerekçeyle riskli görülmemiştir? Covid-19 salgınında 14 veteriner hekim yaşamını yitirmiş, yüzlerce veteriner hekim hastalanmıştır. Türkiye’nin en ücra noktalarında 7/24 görev yapan veteriner hekimlerimiz, halkımız ile yakın mesafede çalışmak zorundadır. Hal böyle iken veteriner hekimleri, neden sağlık çalışanı olarak görmüyorsunuz? Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığı yazışmalar neden sonuçsuz bırakılmıştır? Covid-19 enfeksiyonunun bulaşma riskinin azaltılması ve salgının kontrol edilmesi açısından veteriner hekimlerimizi de öncelikli grup içine alacak mısınız?"

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10