Öztrak: Aşı yok, beklentisi var

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Aşının gelişi nasibe, kısmete kalmış. Erdoğan'ın beklentisi de 10 milyon doz aşının gelmesiymiÅ

Tekirdağ 24.01.2021 15:33:00 0
Öztrak: Aşı yok, beklentisi var

Partinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP'li Öztrak, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, hükümetin “olmayan aşının özendirme kampanyasını” yaptığını söyledi. Öztrak, “Milletin ‘aşı olma sırasına’ kaynak yapan yapana. Her alanda olduğu gibi aşıda da adaletsizlik ve kayırmacılık ayyuka çıkmış vaziyette” diye konuştu.

 

"AŞININ NE ZAMAN GELECEĞİ NASİBE, KISMETE KALMIŞ"

 

CHP'li Öztrak, "Toplumsal bağışıklık kazanmak için, nüfusumuzun en az yüzde 60-70’inin aşılanması gerekiyor. Yani en az 60 milyon kişinin aşılanmasına ihtiyaç var. Bunun için 120 milyon doz aşının ülkeye gelmesi gerekiyor. Sağlık Bakanı'nın daha önceki açıklamasına göre aralık ve ocak ayında toplam 40 milyon doz aşı gelecekti. Ocak ayının ortasını geçtik, ayın sonuna geliyoruz. Şimdiye kadar geldiğini bildiğimiz aşı miktarı 3 milyon doz. O da bir tek kaynaktan Çin’den. Şimdi bugün cuma namazı çıkışında Erdoğan Çin’den ikinci parti aşı onayının çıktığını söyledi. 'Nasip olursa', 'Büyük ihtimalle' bu hafta sonuna kadar gelebilirmiş. Yani aşının ne zaman geleceği nasibe, kısmete kalmış. Erdoğan’ın beklentisi de 10 milyon doz aşının yani beklenende, nasip olursa gelecek denende 10 milyon doz aşı. Aşı yok beklenti var. Beklenti ne demek? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti kesin sayıyı bilmiyor musunuz? Ne hale geldi bu devlet?" dedi. Halk ekmek tartışmalarına da değinen Öztrak, “Milletimizin ekmeğine el uzatmayın, bunu aklınızdan bile geçirmeyin. Zaten milletin cüzdanını, tenceresini boşalttınız. Bari milletin ekmeğine el uzatmayın. Unutmayın, milletin ekmeğiyle uğraşanı, ekmek de çarpar, millet de çarpar” dedi.

 

"BİZ MİLLET AÇ DİYORUZ, ONLAR İFTİRA ATIYOR"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, şunları söyledi: "Milletçe çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan, ülkeyi yöneten saray sosyetesinin payına; debdebe, şatafat, israf ve VİP aşı düşerken, milletimizin payına; salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruklar ve askıda ekmek düşüyor. Büyük acılar yaşanıyor. Milletin gerçek gündemini kaçırmak için ülkenin başındaki saray ittifakı, akla, hayale gelmeyecek işler yapıyor. Biz 'aşı yok' diyoruz. Onlar çıkıyor 'zillet' diyor. Biz 'işsizlik' diyoruz. Onlar çıkıyor 'illet' diyor. Biz 'Millet aç' diyoruz. Onlar çıkıyor, her konuda iftira atıyor. Milletin derdine derman olamayan Cumhur İttifakı, çamur ittifakı oldu. On parmağında on kara, her yere sürerek, beceriksizliklerini saklayabileceklerini zannediyorlar. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan, cumhurun başkanı olmak yerine, partisinin genel başkanlığını tercih eden Erdoğan, kendisinin sarayından sanal olarak katıldığı, ama partililerinin sosyal mesafe tanımadığı kongrelerinde, ağızına geldiği gibi konuşuyor. Başta CHP olmak üzere, muhalefete her türlü hakareti ediyor. Aslında Atalarımız ne güzel demiş, “Testide ne varsa, dışına o sızar.”

 

"MİLLETİN DERDİNİ KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Öztrak, "Biz, ülkemizi 'siyasetsiz siyaset ülkesi' haline getirmek isteyen, bu çarpık, kutuplaştırıcı zihniyeti, adaptan yoksun söylemi reddediyoruz. Cevap vermeye dahi değer bulmuyoruz. Biz milletimizin sıkıntılarını sahiplenmeye, dertlerini dile getirmeye, belediyelerimizin aracılığıyla, bir nebze de olsa milletimizin sıkıntılarını hafifletmeye çaba göstereceğiz, devam edeceğiz. Dertlere derman olacak önerilerimizi yapmaya, ülkeyi yönetenleri çözüm üretmeye, zorlamayı sürdüreceğiz. Milletin gerçek gündeminin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz 'İşi, aşı, ekmeği konuşacağız',  'Olmayan aşıyı' konuşacağız" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10