Hemşireler Bitcoin vaadiyle dolandırıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde hemşir olarak çalışan Mustafa Ö., kendisi gibi hemşire olan onlarca meslektaşını Bitcoin vaadiyle 190 bin lira dolandırarak kayıplara karıştı. Mağdurlar savcılığa

Çerkezköy 24.01.2021 18:08:00 0
Hemşireler Bitcoin vaadiyle dolandırıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşir Mustafa Ö., Bitcoin üzerinden büyük paralar kazandığı konusunda ikna ettiği mesai arkadaşlarından farklı zamanlarda 3 bin, 5 bin, 10 bin lira gibi paralar topladı. Kolay para kazanmanın cazibesine kapılan hemşireleri Bitcoin terimleriyle günlerce oyalayarak uyutan uyanık hemşire Mustafa Ö., hastaneye Bitcoin'den çiçekler ve kendine özel mesajlar göndererek arkadaşlarının gözünü boyadı. Hatta bazı arkadaşları, büyük paralar kazanacağını düşünerek kredi çekip Mustafa Ö.'ye verdi.

 

SENET DÜZENLEDİ VE KAYIPLARA KARIŞTI

 

Büyük paralar kazanma vaadiyle arkadaşlarından toplam 190 bin lira toplayan Mustafa Ö.'den yatırdıkları paranın karşılığını alamayan mağdurlar, paralarını geri istedi. Bunun üzerine Mustafa Ö., 28 Aralık 2020 günü Çerkezköy'de bir notere giderek, bir gün sonrasına toplam 190 bin liralık tek senet düzenleyip, hemşire arakadaşlarına olan borcunu ödeyeceğini kayıt altına aldırdı. Mesai arkadaşlarına kaptırdıkları parayı bir gün sonra alacaklarının rahatlığıyla normal hayatlarına devam eden hemşireler, 29 Aralık günü Mustafa Ö.'yü hastanede göremeyince dolandırıldıklarını anlayarak soluğu Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde aldılar. Emniyetteki ilk ifadelerinde dolandırıldıklarını iddia eden hemşireler, daha sonra savcılığa giderek Mustafa Ö. hakkında suç duyurusunda bulundular.

 

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Bazı arkadaşlarına Adana'da olduğunu söyleyen, ancak savcılığın başlattığı soruşturma sonrası 6 Ocak'ta Antalya'da bir otelde gözaltına alındığı iddia edilen şüpheli Mustafa Ö., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mustafa Ö.'nün, aldığı paranın Bitcoin ile bir ilgisinin olmadığını, sadece durumu sıkışık olduğu için arkadaşlarından borç aldığını ve durumu düzeldiğinde parayı geri ödeyeceğini söylediği öğrenildi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki Bitcoin vurgunu sonrası hastane yönetimi ise o tarihten sonra göreve gelmeyen hemşir Musafa Ö. hakkında tutanak düzenleyerek, idari soruşturma başlattı.

 

YENİ DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan Bitcoin vurgunu, akıllara "Bitcoin Safiye" olayını getirdi. Aydın’da kendisini "ekonomist-broker" şeklinde tanıtarak, farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon lira dolandıran Safiye Gökçe Y., gözaltına alınıp tutuklandıktan bir süre sonra yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı. Bu arada, Bitcoin adı kullanılarak yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirildiğine dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları bu ve benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırırken, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki Bitcoin vurgunu hastanede olduğu kadar Çerkezköy kamuoyunda tartışılan konular arasında yer aldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10