Uğur Mumcu yürüyüşle anıldı

Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 28'inci yılında Çorlu'da düzenlenen yürüyüşle anıldı. Uğur Mumcu Basın Şehitleri Abidesi'ne kadar süren yÃ?

Çorlu 25.01.2021 16:34:00 0
Uğur Mumcu yürüyüşle anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Uğur Mumcu’yu anma etkinliği kapsamında, Uğur Mumcu Basın Şehitleri Abidesi'ne kadar Selda Bağcan'ın "Uğurlar Olsun" şarkısı eşliğinde yürüyen topluluk, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra yapılan konuşmalarda Uğur Mumcu'nun eserleriyle bugüne ve geleceğe ışık tuttuğuna değinildi. Etkinlikte konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, “Tam 28 yıl önce, 24 Ocak 1993’te alçakça bir terör saldırısıyla aramızdan ayrılan Uğur Mumcu, güçlü bir yazar, titiz bir araştırmacı, usta bir gazeteci, gerçek bir devrimci ve hiçbir zaman ödün vermeyen bir Atatürkçüydü. Hem çok cesur hem de bir o kaçak alçakgönüllü, esprili bir kişiliğe sahipti. O’nu öldürenler terörün ve şiddetin sadece alçaklara hizmet ettiğini bir kere daha ispat etmiş oldular” dedi.

 

 

"ATATÜRK'ÜN İZİNDE İLERLEDİ"

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da yaptığı konuşmada, "Yaşamı boyunca bir devrimci, bir fikir adamı olarak mücadele etti. Her daim Atatürk’ün izinde ilerledi. Hayatını karanlıkları aydınlatmaya adadı. Bir an olsun yılmadı, kalemi eğilip bükülmedi, korkup sinmedi. ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ diyen Uğur Mumcu, 51 yıllık yaşamı boyunca araştırdı, okudu, yazdı, öğrendi ve her daim doğruları konuştu. Dürüstlük tutkusu, emperyalistlere, vurguna, yobazlığa ve bölücülüğe karşı verdi mücadelesi bir pazar sabahı haince katledilmesine sebep oldu" diye konuştu. CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Salgın ise “Elbette Uğur Mumcu vatanseverdi, cumhuriyetçiydi, Atatürkçüydü, laikti, yobazlığa, hırsızlığa, vurgunculuğa karşıydı. O’na karşı olan mihraklar ülkemizde gözü olanların, ülkemizde emeli olanların, emperyalizmin ülkemizdeki uşakları, gericilikle meşgul olan odaklardı. Türkiye için en büyük tehdit hala gericiliktir, hala bağnazlıktır, hala yobazlıktır” ifadelerini kaydetti.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARI DA ANMAYA KATILDI

 

Konuşmalardan sonra Uğur Mumcu Basın Şehitleri Abidesi’ne kırmızı karanfil bırakıldı. Anma etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Tekirdağ eski milletvekili Emre Köprülü, gençlik kolları üyeleri, partililer ve çok sayıda Çorlulu katıldı.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10