Başkan Albayrak, Çorlu'da start verdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın 11 ilçede belediye başkanlarıyla düzenlenecek basın toplantılarının ilki Çorlu'da gerçekleştirildi. Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ah

Çorlu 26.01.2021 11:13:00 0
Başkan Albayrak, Çorlu

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde yapılan toplantı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un konuşmasıyla başladı. Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından yılları ve yılı değerlendirmek üzere büyükşehir nezdinde yürütülen çalışmaların aktarılacağı toplantıda basın mensupları ve daire başkanları ile bir araya geldiklerini belirterek, "İlk çalışmayı Çorlu'muzda gerçekleştiriyoruz. Bizler sorumluluğumuz gereği yapmış olduğumuz çalışmaları meclis toplantılarımızda halkımızla ve siz değerli basın mensuplarımızla paylaşıyoruz. Bugün de Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar basın mensuplarımız ve onların aracılığıyla da halkımızla paylaşılmış olacak. Hayırlı olmasını diliyor ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN SÜREÇ İYİ YÖNETİLDİ

 

Sarıkurt'un ardında kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2020 yılı içerisinde hava şartları açısından en uygun hizmet dönemi olan mart ve aralık ayları arasında Türkiye'de ve dünyada pandemi nedeniyle hizmetlerin büyük ölçüde aksadığını belirtti ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreci tüm zorluklara rağmen en iyi şekilde hizmet üreterek geçirdiklerini söyledi. 2021 yılı itibariyle hızlı bir şekilde hizmetlerin yoğunlaştırılacağını belirten Başkan Albayrak, "İlk toplantımızı Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlu'muzda düzenliyoruz. Geçtiğimiz iki dönem içinde Çorlu'muzda önemli yatırımlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl itibariyle kaybettiğimiz zamanı en iyi şekilde değerlendirerek hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Çorlu'nun benim için değeri çok büyük. Büyükşehir, Çorlu için çalışıyor" diye konuştu.

 

 

TESKİ'NİN PROJELERİ ANLATILDI

 

Daha sonra ise TESKİ'nin yatırımları hakkında bir sunum yapan Genel Müdür Dr. İbrahim İçöz, TESKİ tarafından Çorlu'da gerçekleştirilen yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı ve Çorlu'ya 225 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Son olarak kürsüye gelen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ve yapımı devam eden projeleri aktaran Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, 'Büyükşehir Çorlu İçin Çalışıyor' sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, yol, park ve bahçe, çevre, temizlik ve denetim, dijital kent uygulamaları, emlak yönetimi, kamulaştırma, imar ve şehircilik, ulaşım ve otogar hizmetleri, tarım, sosyal yardım, sağlık, kültür ve eğitim alanlarında Çorlu için 268 milyon liraya ulaşan yatırım yapıldığını dile getirdi.

 

GAZETECİLERİN SORULARI YANITLANDI

 

Konuşma ve sunumların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.  Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Genel Sekreter Yardımcısı Kaan Gaytancıoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile basın mensupları katıldı.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10