Afet eğitimi başlıyor

Afet Eğitim Yılı kapsamında Tekirdağ'da yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı toplantı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. İl genelinde 66 bin kişiye

Tekirdağ 26.01.2021 11:41:00 0
Afet eğitimi başlıyor

Tekirdağ'da Mülki İdare Amirleri Afet Farkındalık Eğitimi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Tekirdağ Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 25 Aralık 2020 tarihli yazısı ile 2021 Yılının 'Afet Eğitim Yılı' ilan edildiği; sivil toplum ile daha yakın bir işbirliği ve ortak eğitimler düzenlenerek aile, okul ve işyerlerine yönelik afete hazırlığın önemi, yaşam çevremizdeki riskler, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi, afet sigortası, bina güvenliği, tahliye ve toplanma alanları gibi konuları içeren afet bilinci, arama ve kurtarma, yangın, ilkyardım, gönüllülük, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi başlıklarda eğitimlerin yürütülerek 83 milyon vatandaşımıza ulaşılmasının hedeflendiği bildirilmiştir" denildi.

 

VALİ YILDIRIM VE 11 İLÇE KAYMAKAMI KATILDI

 

Açıklamada, bu kapsamda Mülki İdare Amirleri Afet Farkındalık Eğitimi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Vali Yardımcısı YİKOB Başkanı Murat Eren, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, 11 ilçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Efe ve AFAD Müdürü Recep Erol’un katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldığı kaydedilerek, yapılacak çalışmalar sıralandı.

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR

 

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi: "AFAD Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 'Afet Eğitim Yılı' doğrultusunda, öncelikli olarak ilimizde bulunan 'Afet Farkındalık Eğitmenleri'ne başkanlıktan gelen eğitim materyalleri doğrultusunda güncelleme eğitimleri verilerek yeni eğitim sunularına hakim olmaları sağlanacaktır. Ayrıca eğitmen olmak isteyenler için 'Eğitmen Eğitimi' verilecektir. Eğitmenlerin yetiştirilmesinin ardından şubat ayı itibariyle 2021 yılı için hedeflediğimiz kitlelere eğitim verilmeye başlanacaktır. Bu sırada tüm ilçelerde; Başkanlığımız tarafından hazırlanan görsel, işitsel ve basılı materyallerin halkın görebileceği yerlere asılması sağlanacaktır. İlimizde 66 bin kişiye eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Eğitim alan kişilere ait bilgiler her eğitimin sonunda eğitimenler tarafından Başkanlığımızca oluşturulmuş olan 'Afet ve Acil Durum Eğitimleri Yönetim Sistemi'ne giriş yapılacaktır."

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10