Tedbirler sonuç verdi harita yeşile döndü

Türkiye genelinde eylül ayı ile birlikte yeniden yükselişe geçen koronavirüs vakaları, yeni kısıtlama kurallarının devreye girmesinin ardından Çerkezköy'de düşüşe geçerken, Hayat Eve SÄ?

Çerkezköy 26.01.2021 15:57:00 0
Tedbirler sonuç verdi harita yeşile döndü

Çerkezköy’de, belli saatlerdeki sokağa çıkma kısıtlamaları ile alınan tedbir ve sıkı denetimler sonucu HES uygulamasındaki risk haritası, kırmızıdan yeşile döndü.

 

VAKA SAYILARI DÜŞTÜ

 

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında, ülke genelinde hafta içi saat 21.00'den sonra, hafta sonları da tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve yapılan sıkı denetimler, Çerkezköy’de olumlu sonuç vermeye devam ediyor. HES uygulamasına göre, 4 Ocak tarihinde vaka yoğunluğunun yüksek olduğu Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Çerkezköy Adliyesi'nin de yer aldığı Fatih Mahallesi, Gazi Mustafa Kemalpaşa Mahallesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Kızılpınar bölgesinin kırmızı olan rengi dün itibarıyla yeşile döndü. Kentteki pandemi hastanelerinden biri olan Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kısıtlamalar öncesi 100 sayısını geçen yoğun bakımda yatan hasta sayısı 15’e kadar düştü. İlçe genelinde kısıtlamalar öncesi bin ila bin 200 olan vaka sayısı da 100’e kadar geriledi.

 

10 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

 

Çerkezköy’de vaka sayılarında bir ayda kayda değer derecede düşüşler yaşandığını kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde bugün (dün) itibariyle 15 normal serviste yatan ve 10 da yoğun bakımda yatan hastamız var. Hastaneye günlük 40-50 vatandaş test için başvuruya geliyor. Hızlı dönemde bu rakamlar günlük binin üzerindeydi” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10