Saray'da Şehitler Parkı yapılıyor

Saray Belediyesi, vatan için canını veren şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak için, Kemalpaşa Mahallesi Menekşe Sokak'ta Şehitler Parkı'nın yapımına başladı.

Saray 27.01.2021 11:58:00 0
Saray

Şehitler Parkı'nın 542 metrekarelik alana yapılacağını açıklayan Saray Belediyesi, parkın yeşil alan ile ağaçlandırma çalışmasının Saray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmaya başlandığını belirtti.

 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Saray Belediyesi İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı Yavuz Candan, “Kemalpaşa Mahallesi’nde uzun zamandır atıl durumda bulunan parkımızın, belediye başkanımız Özgen Erkiş’in talimatları doğrultusunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte tasarımını yaparak çalışmalarımıza başladık. Toplam 781 metrekare alana sahip parkımızın terkleri yapıldıktan sonra geriye kalan kullanılabilir alan 542 metrekare. Bu alanın 248 metrekaresi yeşil alan" diye konuştu. Parkın içerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Saray ilçesinin 13 kahraman şehidinin siyah granit üzerine işlenmiş portrelerinin olduğu anıtın yer alacağını kaydeden Candan, "Belediyemiz tarafından ilk defa bu parkta, dekoratif bordür ve zeminde baskı beton uygulaması yapılmaktadır. Parkımız 1 adet L şeklinde pergoloya, 4 adet oturma alanına, modern aydınlatma direklerine ve 4 mevsim yeşil kalan bitkisel tasarıma sahip olacak. Belediyemizin daha yeşil ve daha modern parklar anlayışını yansıtan bir park niteliğindedir” ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Elif Zennure ŞİMŞEK


0282 726 91 91
0282 747 65 10