Asyaport'tan öğrencilere tablet

Asyaport Limanı, Medlog, MSC ve Asyaport Kılavuzluk; Tekirdağ genelinde eğitim öğretim gören tableti olmayan öğrencilere verilmek üzere 400 adet tableti Tekirdağ Valiliği'ne hibe etti.

Tekirdağ 29.01.2021 14:36:00 0
Asyaport

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtım töreni Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve Asyaport Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gülsün Soyuer’in katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Vali Yıldırım, “Uzaktan eğitimde, yüz yüze eğitimde çok da ihtiyacınız olmayan birtakım malzemelere ihtiyacınız var. Uzaktan eğitimde Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel programlar hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığımız kendini çok güzel geliştirdi. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’a buradan teşekkürlerimi arz ediyorum. Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız pek çok bu şekilde cihaz dağıttı. Bin 500’ün üzerinde cihaz dağıtıldı” dedi.

 

"AHMET AĞABEYE TEŞEKKÜR EDERİM"

 

Hayırsever vatandaşların desteklerine değinen Vali Yıldırım, "Asyaport sahibi Ahmet Soyuer Ağabey, eşi Gülsün Soyuer ve oğulları Emre Bey düşünmüşler ve demişler ki ‘Biz de destek olalım’. Başka büyük sanayicilerimiz de var. Onlar da inşallah bu furyaya katılırlar, bu kampanyaya katılırlar. 400 tane tablet temin etmişler. Bugün de burada hem tanıtım yapalım, hem bu şekilde düşünen ama ne yapacağını bilemeyen sanayicilerimize, elinde imkanı olan vatandaşlarımıza örnek olsun. Onların ne yapabileceklerini ortaya koymuş olalım. Ahmet Ağabeye buradan teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

TÜM İLÇELERDE DAĞITILACAK

 

Tabletleri tek bir okula vermeyeceklerini, tüm ilçelere dağıtacaklarını vurgulayan Vali Yıldırım, “Kaymakamlarımız, milli eğitim müdürlerimizle birlikte güzel bir çalışma yaptılar ve muhtaç olan öğrencilerimizin sayısını bildirdiler bize. Bu kadarını şimdilik veriyoruz. Bunun üzerini de inşallah diğer hayırsever vatandaşlarımız tamamlar diye ümit ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızdan da tabletlerimiz gelecek, oradan gelecek olanları da temin edeceğiz. İhtiyacı olan bütün öğrencilerimiz evlerinden EBA okul programlarını rahatlıkla takip edebilecek hale gelecekler. Bize yardım eden bütün yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Örnek olan Gülsün Hanıma da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, Gülsün Soyuer’e plaket takdim etti. Tablet teslim törenine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa İl Milli Eğitim  Müdür V. İlhan Koçer ve okul müdürleri katıldı.

 

SOSYAL SORUMLULUĞA ÖZEN GÖSTERİYOR

 

Pandemi sürecinde Tekirdağ’da sosyal sorumluluk projelerine önem veren Asyaport, iki kez olmak üzere 2 bin çalışanına biner lira destek ödemesi yapmıştı. Şehir genelinde kendi ürettiği maskeleri dağıtan liman, ayrıca 3 bin aileye de gıda kolisi ulaştırmıştı. Liman, ayrıca Tekirdağ esnafına peşin ödeme de yapmıştı.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10