Albayrak ve Akay basınla buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gerçekleştirilen çalışma, proje ve yatırımları basın mensuplarıyla paylaşmak adına 11 ilçe b

Çerkezköy 5.02.2021 19:50:00 0
Albayrak ve Akay basınla buluştu

Cuma günü saat 14.00’de Çerkezköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Çerkezköy’de 2014’te göreve geldiğimiz günden bu yana varımızla yoğumuzla, tüm gücümüzle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile beraber yan yana, kol kola, omuz omuza bir mücadelenin içerisindeyiz. Zaman zaman bu mücadeleyi görmeyen arkadaşlar bir kere daha görsün. Çerkezköy değişimi, dönüşümü 7 yılda nasıl yaşadı, bu mücadele nasıl verildi bir kere daha hatırlayalım, hatırlatalım” açıklamasında bulundu.

 

 

GÜZEL BİR ÇERKEZKÖY ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Akay, “ Tekirdağ’ın en hızlı büyüyen ilçesi olan Çerkezköy, son açıklanan rakamlarla birlikte nüfusu 185 bin 234 olmuştur. Çerkezköy’de sorumluluk alan, hakkını hukukunu koruyan, Çerkezköy’ün gelecek kuşaklarını koruyan, kollayan, düşünen bir anlayışla, hiçbir boyunduruk altına girmeden aldığımız güce inanarak vazifemizi yapmaya devam ediyoruz. Hem Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde, hem bunları birbirine bağlayan sokaklarda, hem Cumhuriyet Meydanı’nda hem de Köşem Meydanı’nda yapılacak değişimlerle ilgili detayları kamuoyu ile paylaşacağız. Bir yıldır sadece projesi üzerinde çalıştığımız ve artık sona geldiğimiz, TESKİ’nin artık ihalesini kesinleştirdiği, Büyükşehir Belediyemizin ihaleye çıkma safhasına geldiği, Çerkezköy Belediyesi’nin keza ihaleye çıkma safhasına geldiği, Nisan ayında başlayacağımız çalışmalarla ilgili detay anlatacağız. Çerkezköy’ün yaşam alanlarında, caddelerinde ve meydanlarında bir anlayış değişikliğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizi ne zorlukların da beklediğini biliyoruz ve üzerimize aldığımız işin riskli olduğunun da farkındayız. ‘Bu işe hiç girmeseydin, bu işi şimdi yapmasaydın’ gibi telkinleri bir kenara bırakarak haklı ya da haksız eleştirilerin tamamını göğüslemeye hazır olarak Büyükşehir Belediye Başkanım, TESKi’nin müdürü, yöneticileri, büyükşehir belediyesinin yöneticileriyle beraber belki de Nisan ayından sonra ciddi tartışmaların içerisine gireceğiz. Çünkü çok güzel bir Çerkezköy ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu zorlukların farkında olarak geleceğe umutla bakarak, yapılan işin sonunu hayal ederek, bir yıl içerisinde alacağımız çok ciddi eleştirilerin hepsini göğüslemeye razıyız. Ancak ve ancak bizler en asgari şekilde bu zorlukları atlatacağımız süreçleri vatandaşımıza, esnafımıza anlatmaya çalışıyoruz. Anlatmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

ON YIL SONRA NÜFUSU 320 BİN OLUR

 

Son açıklanan rakamlara göre Çerkezköy’ün nüfusunun 185 bin olduğunu kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “2012 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 184 bin 500’di. Büyükşehir Belediye kanunun çıkmasıyla birlikte Kapaklı 70 bin nüfusu ile Çerkezköy’den ayrıldı ve Çerkezköy nüfusu bir anda 113 bine düştü. Çerkezköy sınırlarında bulunan arazilerin çoğu ise Kapaklı ilçemize gitti. Daha sonra sekiz yıl içinde Çerkezköy her yıl 10-13 bin bandında hızlı bir nüfus artışı aldı. Hızlı göç alma ve nüfus artışı bu şekilde devam ederse Çerkezköy’ün nüfusu 10 yıl içinde 320 bin olacak. Bu bağlamda da Çerkezköy’ün yatırımlarını nüfus artışını göz önünü alarak aksatmadan yapmak zorundayız” dedi.

 

2020 YILI KAYIP BİR YIL OLDU

 

Albayrak, “ Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana Çerkezköy’e Büyükşehir Belediyesi 101 milyon, TESKİ ise 122 milyon olmak üzere toplam 224 milyon TL harcadık. Bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çerkezköy’ün her yıl artan nüfusunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Covid nedeniyle 2020 yılı tüm yerel yönetimler için kayıp bir yıl oldu. 13 Mart 2020’de başlayan pandemi sürecinde siyasi parti gözetmeden söylüyorum bütün belediye başkanları koronavirüsle mücadelede mükemmel bir çalışma yaptılar. Biz büyükşehir olarak büyük bir covid mücadelesinin içerisinde bulduk kendimizi. Halen 15 tane şoförümüz ve 15 tane aracımız Sağlık Müdürlüğü’nün emrindedir” diye konuştu.

 

 

BU BENİM ÇAĞRIMDIR

 

Önlerinde 3 yıl 2 aylık bir sürelerinin olduğunu kaydeden Albayrak, “ Şimdi siyaset zamanıdır. Burada siyaset yapıp, birilerini çekiştirmenin zamanı değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcımız Faik Öztrak ise Tekirdağ milletvekilimizdir. Tekirdağ’ın çok deneyimli milletvekilleri vardır. Bu dönem hizmet yapma dönemedir. Şimdiden seçimleri düşünmenin zamanı değildir. ‘Ben milletvekili seçilebilecek miyim, hangi sıraya konacağım’ zaman kaybıdır. Süreç başladığı zaman çıkarız ortaya, herkes siyasetin içine girer, yakasına kendi partisinin rozetini koyar, çalışır. Çerkezköy biraz daha pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Çerkezköy’ün en önemli sorunlarından birisi de alt yapıdır. Bu sorunu ısrarlı bir şekilde takip etmekteyiz. Çerkezköy’ün ciddi bir şekilde içme suyu ve altyapı kanalizasyon, yağmur suyuna ihtiyacı vardır. Elimizden geldiğince çalışma yapıyoruz. İller Bankası’nda ise hazırladığımız bir proje var. Yaklaşık 80-100 milyon TL arasında bir para isteniyor. Kadir Albayrak olarak ısrarlı bir şekilde takipçisiyim.  Buradan tüm siyasi partilerin milletvekillerine, yöneticilerine sesleniyorum. Gelin birleşin, Çerkezköy’ün Ankara’daki İller Bankası’nda projesi hazır olan yatırımını çıkarın, aynı anda hem Kapaklı’yı hem Çerkezköy’ü çıkaralım. Çerkezköy’ün geleceği için bu yatırımın başlangıcını yapalım. Bu benim hedefimdir, bu benim çağrımdır” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Çalışmalar nedeniyle Fevzipaşa mahallesinde son günlerde sıklıkla su kesintileri de yaşandığını kaydeden Albayrak, “ Su kesintilerinden son derece rahatsızım. Hiçbir vatandaş suyunun kesilmesinden mutluluk duymaz. Özellikle Fevzipaşa caddesindeki mevcut su kesintilerinin önüne geçmek için proje hazırlanıyor” dedi. Albayrak’ın konuşmasının ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu TESKİ ve Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar yaptığı çalışmaların sunumunu yaptı.

 

BASIN MENSUPLARINI BİLGİLENDİRDİ

 

2014-2020 döneminde yapılan çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Çerkezköy Belediye Başkanı 2021 yılında ilçe genelinde yapacağı projeler hakkında açıklamada bulundu.  Akay, ilçe genelinde yapılan asfalt yol ve beton yol çalışmaları, kaldırım, stabilize yol, parke taş ve bordür çalışmaları, kapalı otoparkta yapılan revize çalışmaları, TEDES binası, işçi durakları, Kızılpınar’daki yeni muhtarlık binaları, örnek sokak projesi, hafriyat döküm sahası, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılan yenileme çalışmaları, ilçe genelinde yapılan park çalışmaları,  Çerkezköy-Kızılpınar yolu aydınlatması, konteyner alımı ve tamiri, 29 Ekim Spor Kompleksi, yaz ve kış spor okulları, Veliköy Düğün Salonu, Atatürk Kültür Merkezi, kültür sanat kursları, hoş gelsin bebek projesi,  el ele butik mağazası, belediye tarafından yapılan yardımlar, çorba çeşmesi, mahalle iftarları, Çerkezköy İletişim Merkezi, istihdam masası projeleri hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

 

MODERN MEYDAN VE CADDEYİ ÇERKEZKÖY’E KAZANDIRMA PLANIMIZ VAR

 

Atatürk ve Öztrak caddelerinde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Akay, “ Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi ile bu caddeleri birbirine bağlayan sokaklar, Cumhuriyet Meydanı ve Köşem Meydanı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, TESKi’nin ve Çerkezköy Belediyesi’nin kendi sorumluluklarıyla ilgili ortak projesidir.  Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin uzunluğu yaklaşık 3 bin metre. 3 bin metrede 28 kilometre yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon borusu döşemekten bahsediyoruz. Hem TESKİ’nin çalışmalarını hem büyükşehir belediyemizin meydan altı otoparkı ve Cumhuriyet Meydanı Projesi,   aynı zamanda da Çerkezköy Belediyesi’nin sokak ve caddelerindeki yer üstü, kaldırım, peyzaj, kent mobilyaları, aydınlatmalarıyla özenerek bir yıldır çalıştığı işin bütününü tarif etmeye çalışacağım. Bu projedeki desteği, katkısı, yapacakları için peşinen Kadir başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Atatürk ve Öztrak Caddelerinde bizler sadece bir alt yapı işi, bir üst yapı işi, bir meydan düzenlemesi işi yapmıyoruz. Biz bu 2 caddede Çerkezköy’e, Tekirdağ’a örnek olacak bir anlayış değişikliğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Modern bir meydanı, modern bir caddeyi Çerkezköy’e kazandırma planımız var.  Uzun vadede sevindireceğimiz esnafımızı ve vatandaşımızı bu kısa vadede üzeceğimizin farkındayız. Bu projeyi esnafımıza ve vatandaşlarımıza özenli bir şekilde anlatıyoruz” diye konuştu.

 

4 ETAPTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Akay, “ TESKİ kendi ihalesini gerçekleştirdi ve 15 Şubat tarihine kadar meydan altı otoparkı ve meydan üstü düzenleme ihalesi yapılacak. Bu projeye ise Nisan ayında başlamayı hedefliyoruz. İşin sonunda ise yolları, park alanları, bisiklet yolları ile tabelalardan görünmeyen binalardan kurtulduğumuz, yaşam alanları var olan, yürüyüş alanlarının önünde bir engel olmayan, yeşil alanların, ağaçların arttığı Atatürk ve Öztrak Caddesi hayaliyle yola çıkacağız. Atatürk ve Öztrak caddelerindeki çalışmalar 4 etapta gerçekleştirilecek. Biz ise 12 ay hedefiyle yola çıkacağız” dedi.

 

NARİN CADDESİNE BULVAR KAZANDIRACAĞIZ

 

Mevcut Kent Konseyi binasının olduğu alanda çok modern bir kent kütüphanesinin projesinin hazır olduğunu kaydeden Akay, “ İnşallah bunun ihalesini de 2021 yılı içerisinde yapmayı hedefliyoruz. Çerkezköy Ambardere bölgesinde iki ayrı açık düğün salonu ihalesi de bu yıl içinde yapmayı planlıyoruz. 2021 yılı ve 2022’nin ilk yarısı Çerkezköy için gerçekten yorucu bir yıl olacak. Narin Caddesini de Atatürk Caddesine benzer şekilde bir proje ile canlandıracağız. Çerkezköy’e yakışır bir bulvar haline getireceğiz. 29 Ekim Caddesi de bu proje kapsamında projelendirilecek.Amfi tiyatro projemiz devam ediyor. Bu yıl içinde de projesini tamamlayacağız. Hem orada bulunan hemşehri derneklerini daha modern bir şekilde bir araya toplayacak, hem de ortak alanlar ortaya çıkartacak, yeni çok amaçlı salonlar ortaya çıkartacak ve belediyeye de ticari gelir getirecek bazı alanlar ortaya çıkaracak bir proje üzerinde çalışıyoruz. En fazla bir yıl içerisinde de hizmete sokacağımız bir proje ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJEDİR”

 

Hızlı trenle ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “2021 ya da 2022 yılında BSH Kavşağı’nın bir süre tadilatta olacak olması, aynı şekilde İstasyon Mahallesi’nde hemzemin geçidin oralarda bu çalışmaların devam edecek olması, aynı şekilde trafik sıkıntısı yaşayacağımız bir süreç bizim tepe bölgesindeki bağlantı yatırımının önceliğini öne çıkarıyor. Ya büyükşehir belediyemiz ya da esas sorumluluğun sahibi Karayolları umut ediyorum bütçesini çok yormayacak, Çerkezköy’ü direkt etkileyecek bir yatırımı gündeme alır ya da büyükşehir belediyesi bu konuda ihaleye çıkar. Trafik sorunu 2021 ve 2022 yılında çok ciddi sıkıntılara gebe.  Biz çalışmalarımızı bu çerçevede yapmaya devam ediyoruz. Hızlı trenin inşaat sürecinde Çerkezköy’e getireceği sıkıntılar tabi ki var ama uzun vadede kıymetlendirecek bir hızlı tren yatırımı. Çerkezköy’ün büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak bir projedir” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10