Sokak hayvanları için barınak yaptılar

Soğuk havalarda barınacak yer ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçen Tekirdağ Ülkü Ocakları, sokak hayvanlarına barınak ve mama yardımı yaptı.

Tekirdağ 10.02.2021 16:34:00 0
Sokak hayvanları için barınak yaptılar

Tekirdağ Ülkü Ocakları, hava şartları nedeniyle üşüyen ve ölmek üzere olan sokak hayvanlarına yardım eli uzattı. “Soğuk Kış Günleri İçin Hayvan Barınağı” projesi ile bir kampanyaya imza atan Tekirdağ Ülkü Ocakları, il genelinde ilçe teşkilatları ile birlikte 50 barınakla sokak hayvanlarını yuvalarıyla buluşturdu. Tekirdağ Ülkü Ocakları, sokakta kalan hayvanlar için barınaklar yaparak, içlerindeki mamalarla birlikte Tekirdağ'ın muhtelif yerlerine yerleştirdi.

 

50 ADET BARINAK HAZIRLADILAR

 

Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini ve projenin bir günlük değil sürdürülebilir olması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak gün geçtikçe soğuyan hava şartlarında barınacak yer ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının barınak ve mama ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydeden Zıvalıoğlu, şöyle konuştu: "Tekirdağ genelinde toplam 50 adet barınak hazırlayarak minik dostlarımıza barınaklarımızı teslim ettik. Bizler istiyoruz ki sadece biz değil, bölgedeki vatandaşlarımız da bizim gözümüzden kaçan mahalle ve sokaklarda sokak hayvanlarımızın hayatını kolaylaştırmaya, onlar için sıcak bir barınak ve yiyecek sağlamaya destek olsunlar. Bizler şehir hayatının getirdiği koşuşturmacalar içerisinde minik dostlarımızı unuttuğumuz bu modern dünyada hayvanseverlik hassasiyetini yaşatmayı kendimize görev edindik. Bizler yaratılanı yaradandan ötürü sevenleriz. İslamiyet dini, hiçbir canlıyı ayırmadan merhamet etmeyi, acımayı ve yardım etmeyi emir buyurmuştur. Bizler de bu düsturda, şu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına barınacak yer bulmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu insanlık meselesidir. Sessiz oldukları için ihtiyaç ve şikayetlerini dile getiremeyenleri unutmak, anlamamazlıktan gelmek veya görmezden gelmek vicdani boyutu düşündürmektedir."

 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

 

Tekirdağ’a yakışanın huzurlu bir ortam olduğunu kaydeden Zıvalıoğlu, "Bu ortamda sadece insanlarla değil; hayvanlarla, bitkilerle, tüm doğayla huzurdur. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki duyarlı olduğumuz kadar yararlı olabiliriz. Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak eğitim, kültür, spor gibi alanlarda olduğu gibi sosyal alanlarda da faaliyetlerimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Ülkü Ocakları ve Ülkücüler, devletin, milletin, milli ve manevi değerlerimizin, çevremizin hayrına olan her türlü projenin uygulayıcısı ve destekçisi olacaktır. Halkımızdan ricamız, Tekirdağımızın tüm ilçelerinde çeşitli alanlarına yerleşirdiğimiz bu barınaklara zarar verilmesini ve tahrip edilmesini engellemeleridir. Biliyoruz ki Tekirdağlı hemşehrilerimiz hayvanseverdir, sokak hayvanları konusunda çok duyarlıdır” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10