Rektör Şahin: Öğrencisiz bizim de neşemiz yok

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, yayın hayatına yeni başlayan NKT TV'ye konuk oldu. Üniversitede kendi döneminde yapılan çalışmaları anlatan Rektör Şahin, pandemi sürecine değinerek, en kısa za

Tekirdağ 10.02.2021 18:16:00 0
Rektör Şahin: Öğrencisiz bizim de neşemiz yok

NKÜ TV, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'in konuk olduğu “NKÜ Gündem” programı ile yayın hayatına başladı. Youtube üzerinden yayınlanan, yapımcılığını NKÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti’nin yaptığı, yönetmen ve sunuculuğunu ise Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Yıldırım Onur Erdiren’in üstlendiği NKÜ TV’nin ilk canlı programında Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, merak edilen soruları cevapladı.

 

"İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRDİK"

 

Rektör Şahin, göreve başlamasının ardından üniversitede gerçekleştirdiği değişikliklere değinerek, "İlk olarak Üniversitemizde özlük haklar konusunda bir sıkıntı mevcuttu. Bu konuyla alakalı detaylı çalışma yaptık. Nispeten bu sıkıntıyı büyük oranda giderdik. İnşallah diğer arkadaşlarımızın problemlerini de gidereceğiz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi rektörü olduğumda üniversite içerisindeki iletişimi güçlendirerek, aile ortamını tesis etmenin önemli olduğunu gördüm. Personelimiz ile bir araya geldiğimiz akşam çayı sohbeti toplantıları ile ‘erişilebilir yönetim anlayışı’na sahip olduğumuzu gösterdik. Pandemiyi atlatınca toplantılarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca tarafımızdan yapılan görevlendirme ve atamalarda liyakate de büyük özen gösterdik. Çünkü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, öğrencilerimiz, personelimiz ve Tekirdağ her şeyin en iyisine layık. Bu noktada bilenler hakkımızı vereceklerdir" dedi.

 

"TEKNİK BİLİMLER MYO BİNASI, 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK"

 

Tesisleşme konusunda atılan adımlara da dikkat çeken Rektör Şahin, şöyle devam etti: "Göreve geldiğimiz günlerde sıkıntılar mevcuttu. Ödenekler ve yapıların bitirilmesi konusunda. Çok şükür Hayvan Hastanesi bitti. Kütüphanemizin inşaatında son aşamaya gelindi.  İnşallah yeni döneme yetiştirmeye çalışıyoruz. Şu anda Hukuk Fakültemizi taşıdığımız E-F-G-H Bloklarımız da bitti. Naip’teki Ziraat Biyotek tesisimizin açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Bununla birlikte Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem neticesinde hasar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Hayrabolu Meslek Yüksekokulu binalarımızın eski olmasından kaynaklı yaşanan sıkıntı neticesinde dönüşümünün yapılması gerekiyordu. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun 5 yıldızlı otel konforunda bina inşaatı son hızla devam ediyor. Hayrabolu Meslek Yüksekokulumuzun inşaatı ise en kısa zamanda başlayacak."

 

“MİLLİ VE YERLİ TOHUM İÇİN TRAKYA TOHUM A.Ş.’Yİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Türkiye’de 900 civarında tohum şirketi olduğunu kaydeden Şahin, "Bunların yaklaşık 80 tanesi Trakya’da bulunuyor. Trakya’daki tohum şirketlerinin ve borsaların bir arada olduğu ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın çok büyük destek verdiği teknopark içerisinde Trakya Tohum Anonim şirketini kurduk. Buradaki amacımız da yerli ve milli tohum üretme açısından büyük önem arz ediyor. Burada bölgeyi ve şehri çok iyi bilen Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere verdiği bu görevi kendisinin de katılımıyla gerçekleştirdik. Yine hukuk fakültesi biz göreve geldiğimiz dönemde pasif durumdaydı. Hukuk fakültesinde öğretim üyesi kadrosu güçlendirildi, fakültemizde şu an 9 hocamız var ve öğrencilerimizi aldık. Şu anda hukuk fakültemizin birinci sınıfları eğitimlerine başladı. Bunun yanında kampüsümüzün hemen yanında yer alan Tekirdağlı hemşerilerimizin nefes aldığı Atatürk Ormanı'nı üniversitemizin bünyesine kazandırdık. İnşallah bahar itibari ile Tekirdağ halkımızın orada rahatlıkla piknik yapabileceği güvenli, huzurlu, içerisinde üniversitemizin işleteceği restoranı olan ufak ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir yer olacak. Yaşanabilir, yaşanılabilir bir alan meydana getireceğiz. Yine bu konuda da Sayın Meclis Başkanımıza, Sayın Valimize devlet büyüklerimize belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

"AKRETİDASYONA ÖNEM VERİYORUZ"

 

Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Tıp Fakültesi'nin akredite olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: "Tıp Fakültesi dekanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Ziraat Fakültesi ZİDEK’ten Türkiye’nin ilk akredite olan ziraat fakültesi olma yolunda ilerliyor. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Edebiyat Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültemizdeki bazı bölümlerimiz akredite olmak için çalışıyor, şu anda bu konuyla alakalı büyük çalışmalar söz konusu. Bunun yanında kültürel ve sosyal alanda neler yapabiliriz diye düşündük bu konuda da Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamızın himayelerinde 'Rumeli Göç Çalıştayı' ve 2020’nin son günlerindede Meclisimizin 100. yılı dolayısıyla 'Milli Egemenlik ve Demokrasi Sempozyumunu' gerçekleştirdik."

 

"YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEYİ TEMENNİ EDİYORUZ"

 

Rektör Şahin, yüz yüze eğitime başlama tarihinin Bilim Kurulu'ndan gelecek sonuç neticesinde, tüm üniversitelere gönderilecek tavsiye niteliğinde karar sonrasında belli olacağını ifade ederek, “Bizler de tavsiye niteliğinde alınan kararları kendi kurullarımızda görüşerek, toplum sağlığı ve öğrenci sağlığı açısından en doğru uygulamayı hayata geçirmeye çalışacağız. Öğrencisiz bizim de neşemiz yok. Buradaki amacımız öncelikle öğrencilerimizin sağlığı. Çünkü onlar bizlere ailelerinin emaneti. İnşallah en kısa zamanda pandemiyi atlatarak yüz yüze eğitime geçeriz" ifadelerini kaydetti.

Haber/Melek ELMA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10