Hırsızlar yılda 2 milyon liralık kamu malı çalıyor

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'da günden güne artan hırsızlıklar sebebiyle kamu kurumlarının yılda en az 2 milyon TL zarara uğradığını belirterek, ciddi önlemler alınmasÄ?

Çorlu 11.02.2021 16:43:00 0
Hırsızlar yılda 2 milyon liralık kamu malı çalıyor

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’daki altyapı kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek kenti büyük maddi zarara uğratan kamu mallarının çalınması nedeniyle toplantı gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ÇORDAŞ, TESKİ, Türk Telekom ve Çorlu Belediyesi yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’muz ile ilgili söz sahibi karar vericilerin, yetkili mercilerin de bu konuda desteğini bekliyoruz: Kentimizde görev yapmakta olan emniyet personeli sayısı artmalı ve her gün daha da büyüyen Çorlu’muzda asayiş sağlanmalı. Ne yazık ki az sayıdaki personel ile böyle büyük bir kentte asayişin beklediğimiz ölçüde olması mümkün değil" dedi.

 

"EMNİYET GÜÇLERİMİZ VAR GÜCÜYLE MÜCADELE EDİYOR"

 

Son zamanlarda Reşadiye, Esentepe, Kemalettin, Cemaliye ve Silahtarağa mahallelerinde ızgara, rögar kapağı, su sayacı, vana kapağı ve kablo hırsızlığında yoğun artış gözlendiğini kaydeden Başkan Sarıkurt, "Bunların yanı sıra Kumluca Deresi ıslah çalışmalarında kullanılan korkuluk demirleri ve Tarihî Musevi Mezarlığı’nın yaklaşık bir ton ağırlığındaki kapısı da çalındı. Hem de bahse konu olan kapı iki kez çalındı. Maddi zararının yanı sıra çalınan ve açık kalan rögar kapakları vatandaşlarımızın yaralanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına da sebep olmakta. Emniyet güçlerimiz sağ olsun, canla başla mücadele ediyor fakat sayıları yetersiz olduğu için yetişemiyorlar" ifadelerini kaydetti.

 

"5 YILLIK ZARARIMIZ 10 MİLYON"

 

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şöyle devam etti: "Bizler kentimize hizmet için çalışıyorken birileri de bu kente verilen emekleri çalmanın, yok etmenin, zarar vermenin peşinde. Rögar kapakları onları yerleştiren kurumlarca her defasında yenilenmekte. Ama belirli bir süre geçtikten sonra aynı talihsiz olaylar tekrar tekrar yaşanmakta. Yalnızca rögar kapakları da değil Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yerleştirilen çöp konteynerlerinin kapakları ve sapları dahi hurdacılara satılmak üzere çalınmakta. Farklı kurumlar ve belediyemiz tarafından monte edilen ekipmanların çalınması yıllık Çorlu’yu en az 2 milyon TL zarara uğratmakta. 5 yıllık zaman diliminde düşünecek olursak zararımız en az 10 milyon TL. Bu olağanüstü rakam ile şehrimize ne denli güzel yatırımlar yapılabileceğini siz halkımızın takdirine bırakıyorum.

 

"GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

 

Yalnızca çalanlar değil, çalıntı malları alan kişiler de bu suça ortak oluyor. Ayrıca vatandaşlarımıza da burada çok önemli bir rol düşüyor. Hırsızlık olaylarını gördükleri anda asayiş ekiplerine şikâyette bulunmalılar. Bu kentte yaşıyor, çocuklarımızı büyütüyorsak; bu kentte kazanıyor, vergi veriyorsak bu kente karşı bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla kentimizdeki emniyet teşkilatımızın gücünü ve personel sayısını artırabilmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İnanıyorum ki hep birlikte hareket edince geçici değil kökten çözümler bulabiliriz. Asayiş sağlanmadan mutlu vatandaşların yaşadığı bir kent inşa edemeyiz. Bu yüzden de yetkili karar mercilerine bir kez daha sesleniyoruz ve desteklerini bekliyoruz. Türkiye’nin 80. büyük kenti, 33 ilin nüfusundan daha büyük bir nüfusa sahip olan Çorlu’muzda emniyet güçlerinin sayısı artırılmalı ve kentimiz daha güvenli hâle getirilmeli.”

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10