Kaymakam Abban, koronavirüs denetimi yaptı 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve protokol üyeleri, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında koronavirüs tedbirlerine ve sokağa çıkma kısıtlamasına uyulup uyulmadığını denet

Çerkezköy 13.02.2021 15:22:00 0
Kaymakam Abban, koronavirüs denetimi yaptı 


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban; beraberinde İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, polis ekipleri ve jandarma ekipleri ile birlikte ilçenin en işlek caddeleri olan Atatürk ve Öztrak caddeleri ile en kalabalık mahallesi olan Kızılpınar Mahallesi'nde denetim yaptı. 

 


ARAÇLARDA DENETLENDİ

 
Saat 13.00'da Öztrak Caddesi'nde başlayan denetimlerde kısıtlamadan muaf olan iş yerleri ile sokağa çıkan vatandaşlar denetlendi. Maskesini doğru takmayan ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşları uyaran Kaymakam Abban, koronavirüs salgınının devam ettiğini hatırlatarak, tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini vurguladı. Öztrak Caddesi'nin ardından Atatürk Caddesi'nde devam eden denetimlerde; araçlarda durdurularak sürücülerin izin belgesi olup olmadığına bakıldı. 

 


"ÇERKEZKÖY'DEKİ VAKA SAYIMIZ TÜRKİYE GENELİNE PARALEL" 


Kaymakam Abban ve beraberindeki denetim ekibi, Atatürk Caddesi'nin ardından Çerkezköy'ün en kalabalık mahallesi olan Kızılpınar Mahallesi'ne geçti. Kızılpınar Mahallesi'ndeki denetimlerin ardından açıklamada bulunan Kaymakam Abban, "İçişleri Bakanlığımızın talimatı gereği bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması var. Onunla ilgili arkadaşlarımla beraber denetimlerde bulunduk. Denetimler yine devam edecek. Denetimlerde vatandaşların genellikle kurallarına uyduğunu gördük.Çerkezköy’deki vaka sayımız Türkiye geneline paralel. Maalesef çok iyi durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Çerkezköylü vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına ve kısıtlamalara harfiyen uymalarını istiyorum. Çerkezköy’de maalesef bundan 15-20 gün öncesine göre az da olsa vaka artışı oldu. Ama Türkiye geneline paraleliz hatta daha iyi durumdayız. Ama vatandaşlarımızın mutlaka maske, mesafe ve hijyen kuralları ile kısıtlamalara uymaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10