Lastikçilerde kar mesaisi

Trakya'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışıyla birlikte lastikçiler de hareketlendi. Zorlu kış şartları nedeniyle araçlarının lastikleri zarar görenlerin yanı sıra kış lastiği taktırmak v

Çerkezköy 15.02.2021 13:38:00 0
Lastikçilerde kar mesaisi

Ellerindeki stokları tüketen lastikçiler, ayrıca yolda kalan vatandaşlara da mobil ekipleri aracılığıyla yetişerek sorunlarını çözüyor. Lastikçilerde zincir satışları patlama yaparken, birçok vatandaş da kar lastiğini tercih ediyor.

 

ACİL DURUMLARDA TELEFONLA ULAŞILABİLİYOR

 

Çerkezköy'de hizmet veren Zümbül Oto Lastik firması ise acil durumlar için vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor. Firma sahibi Ali Zümbül, "Zümbül Oto Lastik olarak Çerkezköy'de tüm kış lastiklerini stoktan satıyoruz. Kar yağışıyla birlikte işlerimiz yoğunlaştı. Ayrıca hastası, cenazesi olanlar ve acil yola gitmesi gerekenler için 05326764122 numaralı telefon hattından acil hizmet sunuyoruz" dedi. Son günlerde kar yağışıyla birlikte özellikle zincir ve kış lastiklerine rağbetin arttığına dikkat çeken Ali Zümbül, "Yollarda yaşanan buzlanma ve kar yağışı nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için günün her saatinde hizmet vermeye özen gösteriyoruz" diye konuştu.

 

 

KARLI HAVALARDA ARAÇ NASIL KULLANILMALI?

 

Bu arada kar yağışlarının devam ettiği şu günlerde, karda araç kullanımı konusu büyük önem taşıyor. Buzlu ve karlı havalarda vatandaşların araç kullanırken dikkat etmesi gereken hususlara değinen uzmanlar, öncelikle kış lastiğinin kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Araçlardaki tüm lastiklerin kış lastiğiyle değiştirmek gerektiğini belirten uzmanlar, "Ayrıca karlı havalarda araç lastik havalarının indirilmesi büyük bir hatadır. Havayı düşürdüğünüzde lastiğin omuz kısımlarına yük biner ve yere basması gereken sırt kısmında temas sorunu olur" dedi. Yolda seyir halindeyken mümkün olduğunca şerit değiştirilmemesini öneren güvenli sürüş uzmanları, "Mümkün olduğunda az hareket etmek ve gereksiz şerit değişimlerinden kaçınmak gerekiyor. Çünkü ani ve sert direksiyon hareketleri nedeniyle önden veya arkadan araç kayabilir" ifadelerini kaydetti. Uzmanlar ayrıca ani gaz, fren ve vites hareketlerinden kaçınılmasını, gerektiğinde ikinci vites ile kalkılmasını, bir üst vitesin tercih edilmesini ve zincir takılmasını öneriyorlar.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10