Öztrak: Ulusal yas ilan edilsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Irak'ın Gara bölgesinde yürütülen operasyon sırasında 13 yurttaşın şehit edilmesinin ardından, AK Parti ko

Tekirdağ 16.02.2021 14:38:00 0
Öztrak: Ulusal yas ilan edilsin

CHP'li Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında, "Bazı anlar vardır. İnsan yutkunmakta, nefes almakta bile güçlük çeker. Söz biter. İçimizi derin bir keder ve acı kaplar. Kelimeler insanın boğazında düğümlenir. Dün ne yazık ki böyle bir gündü. Irak’ın Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda, hain bölücü terör örgütü, yıllardır rehin tuttuğu, askerlerimizi, polislerimizi, kamu görevlisi 13 yurttaşımızı, 13 silahsız insanımızı, bir mağarada acımadan vurdu. Alçakça şehit etti. Terör bir insanlık suçudur, nereden ve kimden gelirse gelsin, terörden fayda ummak ya da terör karşısında suskun kalmak da bir insanlık suçudur. Biz, terörün ve teröristin her türlüsünü lanetledik, lanetliyoruz, lanetleyeceğiz. Bu güzel topraklar terörden çok çekti. Gencecik fidanlarımız, vatan toprağına düştü. Analar, aileler perişan oldu. Nice ocaklar söndü. Dün 13 aileye, 13 baba ocağına kor ateşler düştü. Biliyoruz, 'Ateş düştüğü yeri yakar' ama bizim de üzüntümüz sonsuz" dedi.

 

"SORULARA YANIT BİLE VERMEDİLER"

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bölücü terör örgütünün rehin aldığı kamu görevlilerinin durumunu TBMM gündemine defalarca taşıdıklarını kaydeden Öztrak, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız bunu defalarca sordu. Aldığımız cevap bu. 5 soru sormuşuz bir tanesine cevap almışız. Cevaba bakın, 'Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme, operasyon ve faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Hulusi Akar, Bakan.' Bu. Şimdi genel görüşme yapacaklarmış. Genel Başkanımız evlatları kaçırılan bu ailelerle defalarca görüştü. Ailelerin sıkıntı, beklenti ve şikâyetlerini, dönemin başbakanına aktardı. Arkadaşlarımız kaçırılanların aileleriyle beraber, TBMM’de basın toplantıları yaptı. Bu konuda çok sayıda önerge verdi. Terör örgütünün kaçırdığı kamu görevlilerinin akıbetini, yurttaşlarımızı sağ salim evlerine döndürmek için, Erdoğan’ın şahsım hükümetinin neler yaptığını hep öğrenmeye çalıştık. Biraz önce gösterdim cevap bu. Ve dün, insanı kahreden o acı haberle sarsıldık. Gara’daki operasyonlarda, şehit olan üç Mehmetçiğimizle beraber, şehitlerimizin sayısı 16’ya çıktı. İçimiz yandı, yüreğimiz parçalandı. Ve her acı olayda olduğu gibi bu acı haberin de detaylarını vermek, Valiye, Malatya Valimize düştü. Tıpkı İdlib’de 36 aslanımızı kaybettiğimizde, 36 Mehmetçiğimiz, Rus uçakları tarafından şehit edildiğinde, acı haberi Hatay Valisi’nden öğrendiğimiz gibi. Geçtiğimiz yıl tam da bu zamanlar yaşanan bu acı olayın, nedenini, niçinini ve sorumlularını hala bilmiyoruz. Bu konuda da kamuoyunun bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz."

 

"MİLLET YASTA, AK PARTİ GENEL BAŞKANI ESPRİ YAPIYOR"

 

Milletin derin bir yasta olduğunu ifade eden CHP'li Faik Öztrak, şöyle devam etti: "Ama bugün AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ı kongrelerinde izledik. Espriler, sloganlar, tezahüratlar. İçimiz sızladı, gerçekten içimiz sızladı. Milletin içi kan ağlarken, bu görüntüleri üzüntüyle karşıladık. Ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bugünkü sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi, başarısız bir kurtarma operasyonu esnasında şehit düşmüş. Başarısız olduğunu kendi söyledi, kendi ağzından çıktı. Üzüntümüz, bu haberle daha da katlandı. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi Arabistan’ın kralı için yas ilan edip, Bayrağımızı yarıya indirenler, en azından 13 şehidimiz için 3 gün ulusal yas ilan etmeliler. Bu arada dün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Sarayın Altun çocuğu iletişim memuru, milletin aklıyla alay eden açıklamalar yaptılar. Bu açıklamaları kınıyoruz. Beyefendiler bir kendinize gelin, 13 aslan parçamız mağaralarda rehin tutulurken bölücü terör örgütü tarafından, sizler bölücü elebaşından mektup dilenip, kardeşini devlet televizyonlarına çıkarıyordunuz. Kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı, devletin televizyonuna çıkaran, 'Gerekirse Karayılanı da TRT’ye çıkarırız' diyerek savunan siz değil miydiniz? Yine çözüm sürecine 'Yeni Türkiye’nin Kuruluş Sözleşmesi' diyen, sizler değil miydiniz? Riyakârlığın bu kadarına da pes! Daha fazla rezil olmayın, edebinizle susmayı bilin.

 

"TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

 

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Terörün üstesinden elbette geliriz, geleceğiz. Akılla, yürekle, azimle ve güçlü bir iradeyle, bu terör belasını alt edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi, kuşkusu olmasın. Biz bir kez daha, bölücü terör örgütünün bu hain eylemini lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Milletimize ve şehitlerimizin acılı ailelerine, yüce Allah’tan sabır diliyoruz. Biran önce bunun sorumlularının yakalanmasını istiyoruz."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10