Mazgala takılan bisikletten düşüp burnu kırıldı, kafatası çatladı

Çorlu'da bisikleti ile spor yaparken tekerleğin mazgala girmesi sonucu düşen 43 yaşındaki Ufuk Damar'ın burnu ve çenesi kırıldı, kafatası çatladı. Ölümden dönen Damar, hastanede tedaviye a

Çorlu 24.02.2021 15:29:00 0
Mazgala takılan bisikletten düşüp burnu kırıldı, kafatası çatladı

Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı´nda meydana gelen kazada Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyesi Ufuk Damar, bisikleti ile spor yapmaya gitti. Bulvar üzerindeki Belediye Konutları mevkisinde bisikletin ön tekerleği mazgala giren Damar, takla atarak yere düştü. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Damar'ın burnu ve çenesinde kırıklar, kafatasında ise çatlak olduğu belirlendi. Hastanede tedavi altına alınan Damar, bisikletinin mazgala takıldığını belirterek, "Mazgallara takılan bisikletten düşüp bu hale geldim" diye konuştu.

 

 

'MAZGALLAR KONUSUNDA UYARDIK'


Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Serhat Altay, yollardaki mazgalların bisikletçiler için büyük tehlike oluşturduğunu kaydederek, “ Çorlu'nun birçok yerinde bisikletçilerin kabusu, korkulu rüyası mazgallar, bugün bir arkadaşımızı canından ediyordu. Daha önceki dönemde de birçok arkadaşımız kazalar yaşadı, maddi manevi kayıplar yaşandı. Defalarca yazı yazıp, sosyal medya ve basın yayın organları ile sesimizi duyurmak istedik, illa bir bisikletçinin ölmesi mi gerekiyor" dedi. Bisikletçi Gökay Yurtsever, Ufuk Damar'ın kaza yaptığı yerde kendisinin de kaza yaptığını anlatarak, "Allah'a şükür hayati tehlikesi yok. Ben de üç yıl önce aynı yerde kaza yaptım, düştüm dudağımı patlattım. Artık yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz. Çapraz mazgal yapılırsa bizim canımız yanmaz" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10