Yine müteahhit yine mağduriyet

Sanayinin göbeği Çerkezköy'de, Kızılpınar Mahallesi'nde bulunan ve 2 bloktan oluşan site karanlığa gömüldü. 48 daireden oluşan sitenin tüm dairelerinde müteahhit firmanın TREDAŞ'a elektr

Çerkezköy 25.02.2021 17:21:00 0
Yine müteahhit yine mağduriyet

Kızılpınar Dönmez Sokak'ta bulunan 2 sitede yaşayan 48 dairedeki onlarca vatandaş, müteahhit tarafından binaların iskanı alınmadığı için elektriksiz kaldı. İskanı bulunmayan 2 bloktaki kiracı ve ev sahipleri, müteahhit ve yöneticilerin elektrik tüketim miktarını ve aidatla birlikte hesaplanan ücreti tüm dairelerden tahsil etmesine rağmen, ödemenin gerçekleştirilmediğini iddia etti.

 

"ÇOK MAĞDURUZ"

 

Tekirdağ’ın en büyük mahallesi olan Kızılpınar’da, yaklaşık 48 haneden oluşan, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, üç gündür elektriksiz yaşam mücadelesi veriyor. Sitede yaşayan vatandaşlar elektriklerin kesilmesinin hemen ardından site sorumlusuna ve müteahhide hiçbir şekilde ulaşamadıklarını belirterek; buzdolaplarında yer alan tüm ürünlerin çürüdüğünü, online eğitim gören çocuklarının soğuk kış şartlarında mağdur olduklarını kaydettiler.

 

 

"HER ZAMAN BU ÇİLEYİ ÇEKİYORUZ"

 

Elektriklerin üç gündür kesik olduğunu kaydeden apartman sakinlerinden Torun Çal, “57 yaşındayım, torunlarım ve çocuklarım ile mağduruz. Elektrik paralarını yatırdığımızı düşünüyoruz, fakat parayı alan müteahhit parayı yemiş. 180 bin TL borç olduğu için TREDAŞ elektriğimizi kesti. Yedi yıldır bu çileyi çekiyoruz” dedi.

 

 

"YAKINDA DONARAK ÖLECEĞİZ"

 

Çocuklarının uzaktan eğitimde geride kaldığını kaydeden apartman sakinleri, “Çocuklarımız pandemi nedeniyle eğitimlerini uzaktan alıyorlar. Bırakın canlı dersi, soğuktan gece donuyorlar. Daha önce bu sorunu yine yaşamıştık, Belediye Başkanı Vahap Akay bu sorunu çözmüştü. Yine çözeceğini söyledi, ama herhangi bir gelişme olmadı. Dolaptaki malzemelerimiz çöp oldu. Halkın sesini kimse duymuyor. İskanlarımız verilsin, artık bu dairelerde rahat oturmak istiyoruz. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bu binaları alırken, müteahhit 'size iskan vereceğiz' diye oyaladı. Biz kendimiz alalım dedik, ona da engel oluyorlar. Yakında donarak öleceğiz” diye konuştular.

 

 

"İSKANSIZ BİNALARA TAPU VERMEYİN"

 

İş bitirme belgesini dönemin Kızılpınar Belediyesi'nden aldıklarını kaydeden apartman sakinlerinden Nurettin Düzgün ise iş bitirme belgesini Çerkezköy Belediyesi'nin kabul etmediği iddiasında bulundu. Düzgün, “Devlet ve müteahhit iskansız bina yaparsa, devlet insanlara kredi ya da tapu vermemelidir. Eğer iskansız bir daire veriyorsanız su, doğalgaz da vermeyin. Biz sekiz yıldır mağduruz. Lütfen yetkililer, bu soruna el atmalıdır. Bizim canımız yandı, kimsenin canı yanmasın. İskansız binalara lütfen tapu ve oturum izni vermeyin” şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10