Derneklere temel afet bilinci eğitim verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında 2021 yılının afet eğitim yılı ilan edilmesiyle birlikte eğitimlerini aralıksız şekilde sürdÃ?

Çerkezköy 1.03.2021 15:08:00 0
Derneklere temel afet bilinci eğitim verildi

Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği eğitmenleri Mustafa Tokgöz, Sevda Bulut, Akın Özcan, Handan Öztürk, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği, Çerkezköy Malatyalılar Derneği, Çerkezköy Samsunlular Derneği ve Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği’nde birey ve aileler için temel afet bilinci eğitimi düzenledi. Eğitimde deprem, yangın ve temel arama kurtarma bilgilendirme eğitimleri kapsamında gerçekleşebilecek herhangi bir afet öncesinde alınabilecek tedbirleri anlatıldı. Deprem risklerinin, insanların alabileceği önlemlerle azaltılabileceğine değinen AFAD görevlisi, her yerde ve her durumda yaşanabileceklere karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizdi.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Eğitimlerin aralıksız devam edeceğini kaydeden UMAY Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Tokgöz,” Önümüzdeki hafta Çerkezköy Turhallılar Derneği, Çerkezköy Kuzey Kafkas derneği, Tekirdağ Aksaraylılar Derneği ve Çerkezköy Erzurumlular Derneği’nde eğitim düzenleyeceğiz. Programlarımız ise yıl sonuna kadar devam edecek. Dernekler haricinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza da afet bilinci eğitimi vereceğiz. Afet bilinci hayat kurtarır. Ekiplerimizi her fırsatta bu konularda bilinçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10