Öztrak: Bu nasıl büyümeyse milleti işinden ediyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Genel Merkez'de MYK gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisinin yüzde 1.8 büyü

Tekirdağ 2.03.2021 10:47:00 0
Öztrak: Bu nasıl büyümeyse milleti işinden ediyor!

Türkiye’nin 2013 yılında 958 milyar dolar olan milli gelirinin, 2020’de 717 milyar dolara gerilediğini belirten CHP'li Öztrak, “Milli gelirimiz 2008’in gerisine, kişi başına gelirimiz de 2007’nin gerisine düşmüş. Ülke olarak 12-13 yılı birden kaybetmişiz” dedi. Milletin hayat pahalılığı ile işsizlik arasında inim inim inlediğini kaydeden Öztrak, şöyle devam etti: "Milletin gelecek umudu gençlerimiz, ailelerin bin bir emekle okuttuğu çocuklarımız, 15-29 yaş arasında 5,5 milyon gencimiz, ne okulda okuyor, ne de bir işte çalışıyor. 'Ev genci' olmuşlar, analarının babalarının ellerine bakıyorlar. Ülkemiz eğitimde sürekli patinaj yapıyor. Bir nesli yitiriyoruz. Bugün çocuklarımız, gençlerimiz, aileler, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak yüz yüze eğitim kararlarını bekliyor.

 

"BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL"

 

Daha bir hafta önce Milli Eğitim Bakanı, ilkokullar ile 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimin 1 Mart’ta başlayacağını söylemişti. Ne olduysa oldu dün o da, Sağlık Bakanı gibi özür diledi. Bazı illerde vaka artları yaşandığı için yeniden değerlendirme ihtiyacı doğduğunu ifade etti. Sayın Bakan bu iş çocuk oyuncağı mı? Maç oynanırken ikide birde kural değiştiriyorsunuz. Çocukların kafalarını karıştırıyorsunuz buna ne hakkınız var? Ben soruyorum, aileler kendilerini nasıl ayarlayacaklar çocuklarını okula bırakıp okuldan almak için? Öğretmenler, okullar ne yapacaklar? Peki okulların açılacağına göre hazırlık yapan, gerekli malzemeyi alan esnafın hali ne olacak? 'Bugün öyle, yarın böyle' diyerek, tutarsız politikalarla eğitim sistemini de, ekonomiyi de yönetemezsiniz. Okulların açılışı için önce tarih verip, sonra neden erteliyorsunuz? Cumartesi, Pazar toplantı yapsaydınız. Çocukların, gençlerin hayatı, bu ülkenin bir nesli söz konusu… Ama siz; 'Bir açtık, bir kapadık, bir öyle, bir böyle' deyip, sürekli patinaj yapıyor, ülkenin geleceğine takoz oluyorsunuz. Devlet böyle mi yönetilir? İşte bizim 'devlet krizi' dediğimiz tam da budur.

 

"ŞAHSIM REJİMİ SALGINDA SINIFTA KALDI"

 

Erdoğan’ın şahsım rejimi, bu salgın sürecinde yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla sınıfta kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi araştırmasına göre 1 milyondan fazla öğrencinin evinde interneti yok, 227 bin öğrencinin evinde televizyonu yok. Öğrenciler uzaktan eğitime ulaşamıyor. Tek bir öğrencinin bile eğitime ulaşamaması adaletsizliktir. Buna karşın, Saray’ın yönettiği 21. Yüzyılın Türkiye’sinde 2 milyon 658 bin öğrencimiz, salgın döneminde EBA’ya giremiyor. Özellikle bazı doğu illerimizde EBA’ya ulaşamayan öğrenci sayısı, toplam öğrenci sayısının yarısını buluyor o illerdeki. Şimdi çıkmışlar, yüz yüze sınav yapacaklarmış. Bu arada sınav tarihini de ikide birde değiştiriyorlar. '1 Mart’ta başlayacak' denilen sınavlar, şimdi 8 Mart’a ertelendi. Bakalım bugün Bakanlar Kurulu’ndan bununla ilgili hangi kararlar çıkacak? Yani bu hükümet eğitim konusunda kendi üzerine düşeni yaptı mı? Her bir öğrenciye ulaşabildi mi? Her öğrenciye eşit eğitim imkânı verebildi mi? Hayır."

 

"BU UMUTSUZLUĞU BİZ BİTİRECEĞİZ"

 

İktidara gelir gelmez bu düzeni değiştireceklerini kaydeden Öztrak, "Bu umutsuzluğu biz bitireceğiz. CHP iktidarında herkesin çocuğu eşit fırsatlara sahip olacak. Milletimizin umutları yeniden büyüyecek. Erdoğan’ın şahsım hükümetine tavsiyemizdir: Gençlerimizin ve ailelerin sesine kulak verin. Beceriksizliğinizin faturasını ailelere ve gençlere kesmeyin" diye konuştu.

 

"128 MİLYAR DOLARI ÇARÇUR EDENLER HESAP VERECEK"

 

CHP'li Faik Öztrak, 2019’un Mart ayından itibaren 128 milyar dolar rezervin, “Yandaşa ucuz döviz vereceğim” diye çarçur edildiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Merkez Bankası kasasındaki döviz rezervleri, Merkez Bankası’nın döviz borcunu dahi karşılamaya yetmiyor. Net rezervler eksi bakiye veriyor. 19 Şubat itibariyle eksi 40 milyar dolar civarında. Kaç aydır bu rezervlerin akıbetini sorguluyoruz. Kime satıldı? Kaça satıldı? Hangi yöntemle satıldı? Millet adına bir açıklama bekliyoruz. TBMM’ye araştırma önergesi veriyoruz reddediliyor. Savcılara açık suç duyurularında bulunuyoruz, savcılar duymamazlıktan geliyor. Ama hep söylüyoruz. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Bu da er ya da geç ortaya çıkacak. Ve bu işlemlerin sorumluları bunun hesabını tabi ki verecekler.

 

"CHP İKTİDARINDA BUNLARI YAPACAĞIZ"

 

Kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, borca yaslanarak büyüme modeline son vereceğiz. Büyümeye ihracatın katkısını artıracağız. İhracata dayalı büyüme, üretime dayalı büyüme olacak. İş ve istihdam yaratan bir büyüme stratejisi izleyeceğiz. Genç nüfusumuzu stratejik üstünlüğümüz olarak göreceğiz. Fakir yerinde sayarken, para babaları, faiz baronları daha da zenginleşmeyecek bizim dönemimizde. Çalışacağız, üreteceğiz, kazanacağız. Hep beraber zenginleşeceğiz. Milletimiz herkesin söylediğini duyuyor, kimin ne yaptığını da görüyor. Bunların notunu veriyor. Önüne gelecek ilk sandıkta, bu hükümeti evine göndermek için gün sayıyor."

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10