İhracatta hedef; ABD

ABD pazarındaki dinamikleri ve pazara giriş süreçlerine dair Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından düzenlenen "İhracatta Hedef ABD" webinarı dijital ortamda gerçekleştirildi. TRAKYAKA Genel Sekreteri Ma

Tekirdağ 4.03.2021 11:36:00 0
İhracatta hedef; ABD

Günay, konuşmasında “Türkiye Ticaret Merkezi (TTM); Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle ve oda-borsaların katkılarıyla, TOBB tarafından ABD'nin Şikago kentinde açıldı. Türkiye’den sanayici ve tacirlere, ABD’de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda 'tek durak ofis' prensibiyle yardımcı olması amaçlanan Türk Ticaret Merkezi, TOBB tarafından yurt dışında açılan ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ olma özelliğini taşıyor" dedi.

 

OFİSTE A'DAN Z'YE HİZMET VERİLİYOR

 

Türk sanayicisi ve tacirinin ürünlerini ABD pazarına taşımak ve orada kalıcı olmasını sağlamak üzere hayata geçirilen TTM'nin, Turkish Trade Center Chicago (TTC Chicago) ismiyle, 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiğini kaydeden Günay, şöyle devam etti: "Bu proje ile ülkemizin makroekonomik hedefleriyle uyumlu olarak sanayicimizi ve ürünlerimizi yurt dışına taşınması amaçlanıyor. Dünyanın en büyük pazarı olan ABD’de, stratejik bir merkez olan Şikago’da, O’hare Havalimanı'nın hemen yanında 10 bin metrekarelik bir yer seçildi. Burada ofis depo gibi fiziki imkânların yanı sıra şirketlerimizin ABD’de duyabileceği her türlü hizmeti ABD’de yerleşik Türk ve Amerikalı profesyonel ekiple a’dan z’ye hizmet veriliyor. TTM, Türk şirketleri için bir tek durak hizmet noktası olacak. Oradaki arkadaşlarımız şirket kuruluşundan, satış ve pazarlamaya, dağıtım ve lojistik işlerine kadar tüm işlerinde şirketlerimize yardımcı oluyorlar. İşletmelerimiz isterse onlara ABD’de profesyonel bir satış elemanı tahsis edilebiliyor. Bu profesyoneller Türk ürünlerinin satılması için tüm ABD’yi dolaşıyor."

 

NEDEN ŞİKAGO?

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Şikago'nun seçilmesinin nedenini ise şöyle açıkladı: "TOBB ve Ticaret Bakanlığı tarafından 20 trilyon doları aşan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla, 350 milyonu aşan nüfusu ve yıllık 2.1 trilyon dolarlık ithalatıyla hedef ülke olarak seçilen ABD ile Türkiye arasında aynı zamanda 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi bulunuyor. Şikago; dünyanın beşinci büyük metropol ekonomisi olması, ABD’nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden biri olması ve Fortune 500 listesindeki 37 şirketin merkezine ev sahipliği yapması ile dikkat çekiyor. 300’den fazla şirketin de lojistik merkezi konumundaki kentin, TTC Chicago’nun kuruluşuyla birlikte Türk şirketleri için ABD’de yeni merkez üs olması bekleniyor. TTC Chicago’da Türk şirketleri için ofis, depo, showroom, lojistik hizmetleri gibi fiziki hizmetlerin yanı sıra pazara giriş, şirket kuruluşu, satış ve pazarlama desteği, tedarik zinciri yönetimi ve satış sonrası hizmetler verilecek.”

 

SORULAR YANITLANDI

 

Günay’ın konuşmasından sonra Barlas Consulting Kurucusu Okan Barlas, SEND4US Kurucu Ortağı Faruk Onur Kutlubay ve Yaşam Health LLC Kurucusu Dr. Cihan Çömez tarafından Amerika’daki iş faaliyetlerine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdiler ve katılımcıların sorularını yanıtladılar.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10