Yıldırım: En büyük sorun şiddet

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Toplumların gelişmişlik ölçülerinden biri, kadınlara verilen değer, aldıkları eğitim, ekono

Tekirdağ 7.03.2021 14:07:00 0
Yıldırım: En büyük sorun şiddet

Türk kadınının, kurulan ilk Türk devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü ifade eden Vali Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Dünyada ve Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadınlarımız, eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında etkin rol üstlenmişlerdir. Türk kadını, dün olduğu gibi bugün de daha sağlıklı, daha mutlu ve başarılarla dolu müreffeh bir toplum olma yolunda kilit rol oynayarak  ülkemizin daha aydınlık yarınlara taşınmasına katkı sunacaktır."

 

"HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR"

 

Halihazırda kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorunun, herkesi derinden üzen kadına yönelik şiddet olduğunun altını çizen Vali Yıldırım, "Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken, kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Bu vesileyle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10