Oğuz Güzel Spor Kulübü'nden sosyal sorumluluk projesi

Çerkezköy'de uzun yıllardır Uzakdoğu spor branşlarında  faaliyet göstermesiyle, bu alanda elde ettiği başarılar, yetiştirdiği sporcularla bilinen  Oğuz Güzel Spor Kulübü İşitme Engelli

Çerkezköy 9.03.2021 16:21:00 0
Oğuz Güzel Spor Kulübü

Sporcu sayısının azalması, spor kulüplerinin gelirlerinin sekteye uğradığı pandemi döneminde Çerkezköy’de faaliyet gösteren Oğuz Güzel Spor Kulübü tescil ilavesi yaptı. Kulübün Antrenörü Oğuz Güzel, gerek bu hususta gerekse ilçemizin sportif gelişmeleri hakkında bilgiler verdi.

 

ZORUNLULUK OLDU

 

“Spor kulüplerinde, engelli sporcular için tescil almak, pek görülen bir durum değil. Sizi, bu duruma iten sebep nedir?” sorusu üzerine konuşan Oğuz Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel,” Kulüp olarak , Taekwondo, Kick Boks, Muay Thai branşlarında, kulübümüz tescillidir. Bir kulübün, herhangi bir branşta spor yaptırabilmesi için, Gençlik Spor Bakanlığından, bu hususta tescil alması gereklidir. Bizde İşitme Engelliler Taekwondo branşında spor yaptırabilmek için, kulübümüze tescil yaptırdık. Kulübümüz, şu anda,  Taekwondo, Muay Thai, Kick Boks, İşitme Engelli Taekwondo, branşlarında, hep spor yaptırmaya, hem de kuşak terfi sınavı yapmaya yetkili kulüp haline geldi. İlçemizin nüfusunun çok fazla olması, nüfusunun gittikçe artması sebebiyle, birden fazla branşta spor yapmak, bir kulüp için bence hem sosyal sorumluluk hem de bir zorunluluk oldu. İlçemizde, o kadar çok çocuk - genç nüfus var ki, farklı branşta spor yapmak isteyen ya da çocuklarının farklı farklı branşlarda spor yapmasını isteyen velilerle karşılaşıyoruz” dedi.

 

EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZDENDENDİR

 

Güzel, “ Zaten, benim, kulübümü kurduğumdan beri temel hedefim, birden fazla branşta spor faaliyeti gerçekleştirebilmekti. Temel hedefim doğrultusunda yol alabilmek beni çok memnun ediyor. Ne kadar çok branşa sahip olursak, sporcuların beden ve ruh sağlığını geliştirecek olanaklar hazırlama, fizik ve moral eğitimleri ile ilgilenme, spor sevgisini ve bilincini kazandırarak spor yapma alışkanlığını yaygınlaştırma olanağına daha fazla sahip olursunuz. Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak, faaliyette bulunduğum spor dallarının gelişmesine katkıda bulunmak, sporun çağdaş yaşam biçimi olarak benimsenmesini sağlamak, böylelikle, ilçemizde, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edecek yüksek performanslı sporcular yetiştirmek, en büyük hedeflerimdendir” diye konuştu.

 

HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR

 

Kulübe, başka branşlarında ilave olacağını kaydeden Güzel, “ Çok yakında, bazı branşlarda da kulübümüze tescil ilaveleri yapılacaktır. Şu anda, bunun için gerekli olan çalışmaların içerisindeyim” açıklamasında bulundu. Pandemin ilçede sporu etkilediğini ifade eden Güzel, “ Pandemi sürecinde, sporcuların devamı sekteye uğradı. Pandemi sürecinde sporu kesip bir daha gelmeyenler de mevcut. Haliyle, spor kulüplerinin gelirlerinde önemli derecede azalmalar oldu. Biz, kulübümüzde, pandemi önlemleri hususunda çok titiziz. Antrenmana, 1 kişi de gelse, 20 kişi de gelse, şevkimiz kırılmadan devam ediyoruz. Engelli engelsiz, her yaştan, kadın erkek spor yapmak isteyenlere kulübümüzün kapısı açıktır” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10