İstiklal Marşı bağımsızlık aşkıdır

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "İstiklal Marşı, bağımsızlık aÅ?

Çerkezköy 11.03.2021 13:34:00 0
İstiklal Marşı bağımsızlık aşkıdır

Çerkezköy Kaymakamı Abban, "Milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı, Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde milletimizin esareti reddederek, bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur. İstiklal Marşı, zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir" ifadelerini kaydetti.

 

"GEÇMİŞİN MİRASI, GELECEĞİN EMANETİ"

 

"Bizler, geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz" diyen Kaymakam Abban, mesajına şöyle devam etti: "Geçmişte yaşayanlar, şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmamalıyız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister, bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve gelişmiş bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak çok çalışmak ister. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yılını kutluyor, bu marşı yazarken ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen, milli mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde istiklal mücadelesinin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum."

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10