Tekirdağlı balıkçıları rahatlatacak tesis hizmete girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilin balıkçılık ve su ürünlerinde önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Su Ürünleri Toptancı Hali'ni pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen töre

Tekirdağ 12.03.2021 16:34:00 0
Tekirdağlı balıkçıları rahatlatacak tesis hizmete girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Su Ürünleri Toptancı Hali hakkında teknik bilgiler verdi. Kurtoğlu'nun ardından kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de böylesi önemli bir yatırımı Süleymanpaşa'ya kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ederek, "Su Ürünleri Toptancı Hali bölgemiz için çok önemli bir yatırım. Önümüzdeki sene Şaraphane İskelesi'ni de balıkçılarımızın balıklarını indirebilecekleri bir hale getirebilirsek o zaman bu hal tüm Trakya'ya hatta belki İstanbul'a hizmet verebilecek bir hale gelecek. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşlerimiz aynıdır. Elbette siyasi görüş ayrılıklarımız olabilir ama şehrimizin ortak değerleri söz konusu olduğunda birlikte hareket ediyoruz. Şehrimiz büyük bir değişimin içerisinde. Bu konuda Kadir Başkanımızla koordineli bir çalışma prensibi ortaya koyuyoruz. Tekrar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

 

"MARMARA VE KARADENİZ'E KIYIMIZ VAR"

 

Daha sonra kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şöyle konuştu: "Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke. Böylesine potansiyeli olan bir ülkede deniz ürünlerinin büyük yer tutması gerekir ancak herkesin bildiği gibi bu avantajımızı çok iyi kullanamıyoruz. Tekirdağ, hem Karadeniz'e hem de Marmara'ya kıyısı olan bir şehir. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktadan hareketle şehrimize Su Ürünleri Toptancı Hali'ni kazandırdık. Fakat öncelikle altyapıyı yenilememiz gerekiyordu. Bu kapsamda geçen dönem 610 km altyapı yaptık. Ayrıca Batı Atıksu Arıtma Tesisi ile kanalizasyonun denize dökülmesini önledik. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz diğer atıksu arıtma tesisleri ile denizlerimizi tamamen temizlemiş olacağız. Su Ürünleri Toptancı Hali dışında hayvancılık alanında da önemli bir projeyi hayata geçirerek, Türkiye'nin ikinci büyük et kombina tesisi olan Malkara Et Kombina Tesisini hizmete sunduk. Tarıma büyük destek vererek Süleymanpaşa Sebze Meyve Toptancı Hali'ni hizmete açtık.  Su Ürünleri Toptancı Hali'mizi ihracat yapılan ve balıkçı kardeşlerimizin ürünlerini satabilecekleri bir alan haline getirmek için de çalışmalarımız devam ediyor. Tekirdağ her şeyin en iyisini hak ediyor. Tesisimizin balıkçı kardeşlerimize ve Tekirdağ'a hayırlı olmasını diliyorum."

 

CHP'Lİ AYGUN'DAN TEŞEKKÜR

 

Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun ise törende yaptığı konuşmada, "Başta Kadir Başkanımız olmak üzere böylesi güzel bir tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ'ın tüm ilçelerde gerçekleşen yatırımlarla birlikte daha da ileriye gittiğini göreceğiz. Şaraphane İskelesi'nin Su Ürünleri Toptancı Hali'ne entegre hale getirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın daha yüksek bir refah düzeyinde yaşayacağı şehri birlikte inşa etmek bizim görevimizdir. Su Ürünleri Toptancı Hali'nin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

TÖRENE KATILANLAR

 

Törene Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Kurtoğlu, Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, balıkçı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

 

6 ADET SOĞUK HAVA DEPOSU BULUNUYOR

 

Bu arada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre bodrum, zemin ve 1 normal kattan oluşan ve toplam inşaat alanı 6 bin 766 metrekare olan Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Hali'nin zemin katında 6 adet dükkan (su ürünleri satış ve pişirme), 6 adet soğuk hava deposu, 1 adet müzayede öncesi soğuk hava deposu, ürün kabul salonu, ürün çıkış salonu, mezat alanı,  buz imal+buz depo alanı, -22 derece soğuk hava deposu, çöp odası, denetçi odası, tartım alanları, alet ekipman yıkama odası, temizlik malzeme deposu, ofisler ve tuvaletler bulunuyor. Birinci katta restoran, restorana hizmet eden birimler, 6 adet büro, çay ocağı, personel soyunma odaları, idareye ait bürolar, mescit, abdesthane, bodrum katta ise otopark, sığınak ve teknik hacimler yer alıyor.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10