2 mülteci akıma kapılarak ağır yaralandı

Çerkezköy tren garından Bulgaristan'a gidecek ihracat trenine kaçak olarak binmek isteyen 2 Suriye uyruklu mülteci, vagonların üzerinde 25 bin voltluk yüksek gerilim hattında elektrik akımına kapılarak ağı

Çerkezköy 12.03.2021 16:48:00 0
2 mülteci akıma kapılarak ağır yaralandı

Olay, önceki akşam 19.20 sıralarında Çerkezköy Garı’nda Bulgaristan’a ihracat yükleri götürmek için kalkış saatini bekleyen ihracat treninde meydana geldi.

 

AKIMA KAPILDILAR

 

Yasa dışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen 2 kaçak Suriyeli mülteci, havanın kararmasıyla birlikte garda bekleyen trene binmek için vagonların üzerine çıktı. Bu sırada bölgeden geçen yüksek gerilim hattındaki akıma kapılan Suriyeliler alev aldı. Vagonun üzerindeki brandaların da tutuşmasıyla birlikte yanarak vagonun içine düşen Suriyeli mülteciler ağır yaralandı.

 

 

AĞIR YARALANDILAR

 

Vagondan dumanların yükseldiğini görenlerin haber vermesiyle birlikte olay yerine  sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Vagonun içinden güçlükle çıkarılan Suriyeli mültecilere ilk müdahale olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Olayda vücutlarının çeşitli yerlerinde ağır yanıklar oluşan E.D Çerkezköy Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine sevk olurken, diğer yaralı A.K’nin ise tedavisi Çerkezköy Devlet Hastanesinde devam ediyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10