"İstiklal Marşı'nı coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır"

Çerkezköy Atatürk İlkokulu'nda İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasÄ?

Çerkezköy 12.03.2021 16:53:00 0

Bugün saat 12.20’de koronavirüs tedbirleri kapsamında Çerkezköy Atatürk İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa; okul müdürü Yalçın Memiş, öğretmenler, öğrenciler ve velililer katıldı.

 

“BÖYLE YARIŞMALARA DAHA ÇOK KATILIMIN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program,  İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Okul Müdürü Yalçın Memiş tarafından madalyalarının verilmesi ile devam etti. Memiş, “Sizlerden isteğim böyle yarışmalara daha çok katılımın sağlanması. Özellikle milli günleri kapsayan, manevi değeri olan bu özel günlerde katılımın daha çok olmasını istiyoruz. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Medeni cesaretlerinden dolayı da ayrıca kutluyorum” dedi.

 

 

“ŞAHESERDİR”

 

Daha sonra, 3-C sınıfı öğrencisi Ecrin Nil Küçük, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Küçük, “Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz. İstiklal Marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir şaheserdir. İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir” ifadelerini kullandı.

 

 

“CESUR BİR GAZETECİYDİ”

 

Küçük, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Mehmet Akif milli bir şair, ideal bir öğretmen, branşına hakim bir veteriner, cesur bir gazeteci, Kurtuluş Savaşı’nda iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir adamı bir politikacı, bir gönül insanı, hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti. Hayata veda edeceği anda ‘Hocam kalk, bir İstiklal Marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar’ diye haykıran talebesine, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen kutlu bir vatanperverdir o.”

 

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Program, öğrencilerden Azra Eylül’ün, Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsünü okumasıyla devam etti. Daha sonra 3-A sınıfı öğrencileri ‘İstiklali Hissetmek’ isimli şiiri okudu. 3-B sınıfı öğrencilerinin, ‘İstiklal Marşı İçin’ isimli şiiri seslendirmelerinin ardından, 3-C sınıfı öğrencileri, ‘İstiklal Marşı’ isimli şiiri okudu. Program, 3-C sınıfı öğrencilerinden Elif İnan’ın İstiklal Marşı’nı okumasıyla sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10