Hindistan'dan gelen gemiler, Tekirdağ'a yanaşmaya başladı

MSC'nin Asyaport Limanı'nın uğrak yerine eklediği Hindistan-Avrupa arasındaki Himalaya Servisi'nin ilk gemisi MSC EMMA Asyaport'a yanaştı. Bu uğrak ile hem Hindistan'dan gelen ithalat yüklerine

Tekirdağ 14.03.2021 16:53:00 0
Hindistan

Asyaport uğrağı eklenen Himalaya servisinin ilk gemisi MSC EMMA’ya limanda karşılama töreni yapıldı. Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer,  Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Temel Akkuş, Tekirdağ Gümrük Müdürü Erdoğan Erarslan, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Mehmet Taştan, liman ve MSC yetkilileri katıldı. Günün anısına Gemi Kaptanı Pavel Lykov‘a Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından plaket takdim edildi.

 

 ‘TEKİRDAĞ’DAN HİNDİSTAN’A SEFERLER BAŞLADI’

 

Törende konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Artık Hindistan’a Asyaport’tan seferler başlıyor. MSC’ye ait bir gemimiz var. İlk seferin anısına bu plaketi ilk geminin kaptanına sizlerin huzurunda taktim ediyoruz. Hayırlı, uğurlu, olsun. Kazasız, belasız bir şekilde inşallah en güzel şekilde varsın” diye konuştu.

 

SÜRELER KISALACAK

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada, “  Hindistan - Avrupa arasında hizmet veren Himalaya Servisi’ne Asyaport Limanı’nın eklenmesiyle, Avrupa’ya gidecek ihracat yükleri için servis sayısı 5’e, Hindistan’dan gelen ithalat yükleri için servis sayısı 2’ye yükseldi. Böylece Tekirdağ’dan Avrupa’nın 14 farklı limanına haftalık, düzenli ve direkt 5 farklı servisle ulaşmak çok daha kolay ve hızlı hale geldi. Servis kapasiteleri her geçen gün büyüyerek daha fazla konteyner temini ve alokasyona imkan sağlayan direkt uğraklar sayesinde transit süreler de kısaldı. Himalaya servisinin Asyaport uğrağı ile İtalya’dan aktarılan yükler Asyaport’tan aktarılmaya başlandı” dedi.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10