Belediye Kızılpınar'a yeni yaşam alanları kazandırdı

Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Namık Kemal ve Kızılpınar Gültepe Mahallelerinde yapımı tamamlanan yeni yaşam alanları vatandaşların kullanımına açıldı. Yeni yaşam alanlarının K?

Çerkezköy 15.03.2021 16:07:00 0
Belediye Kızılpınar

Kızılpınar Atatürk Mahallesi Milli Sokak’ta 3 bin 780 metrekarelik alanda bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda yenileme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Kızılpınar genelinde altyapı ve yol çalışmalarını tamamladıktan sonra söz verdiğimiz gibi üst yapı çalışmalarına başladık. Kızılpınar Atatürk Mahallesi Milli Sokak üzerinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı, uzun süredir atıl durumdaydı. Parkımızı baştan aşağı yenileyerek Kızılpınar Atatürk Mahallesi sakinlerinin ve çocuklarımızın kullanımına açtık” diye konuştu.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Fatih Sultan Mehmet Parkının toplam 3 bin 780 metrekare alana sahip olduğunu ifade eden Akay,” Çalışmalar kapsamında Fatih Sultan Mehmet Parkı’mızın içerisine bir adet mini basketbol sahası ve bir adet futbol sahası yaptık. Oturma alanları, yürüyüş alanları, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve fitness alanı oluşturduk. Kızılpınar Gültepe Mahallesi Aydın Sokak’ta yeni bir yaşam alanı da oluşturuldu. Aydın Sokak’ta bulunan 6 bin 315 metrekarelik yeşil alanda park yapım çalışmaları da sona erdi. İçerisinde spor alanları, yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, dinlenme alanları ve fitness gruplarının yer aldığı parkımızı da Kızılpınar Gültepe Mahallesi sakinlerimizin hizmetine açtık. Buradaki 6 bin 315 metrekarelik yeşil alanın 4 bin 179 metrekarelik kısmında park ve yeşil alan, kalan 2 bin 136 metrekarelik alanda da Çerkezköy Belediyesi olarak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

 

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde 51. Sokak’ta da park yapım çalışmalarının sona erdiğini ifade eden Akay, “ Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi 51. Sokak’ta bulunan 4 bin 95 metrekarelik alanda da yeni park yapımını tamamladık. Buradaki parkımızda futbol sahası, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, peyzaj düzenlemeleri yapıldı. 51. Sokak’taki parkımızı Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi sakinlerimizin kullanımına açtık. Tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10