Öztrak: Andımız okullara geri dönecektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Danıştay'ın aldığı kararlarla okullar

Tekirdağ 16.03.2021 12:27:00 0
Öztrak: Andımız okullara geri dönecektir

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının gündeminde Danıştay'ın Öğrenci Andı kararı vardı.

 

2022’Yİ DE KAYBEDİYORUZ

 

15 Mart itibariyle Suriye’de iç savaşın başlamasının üzerinden 10 yıl geçtiğini ifade eden Öztrak, Hükümetin kendi vatandaşlarına destek vermezken, Suriyeliler için 40 milyar dolar harcadığını söyledi. Öztrak, “Dünya üzerindeki her üç Suriyeliden birine, bizim ülkemizin vergi mükellefleri bakıyor” diye konuştu.  Türkiye’de toplumsal bağışıklık kazanılması için en az 50 milyon yurttaşa iki doz aşı yapılması gerektiğini belirten Öztrak, “Bunun için 100 milyon doz aşı gerekiyor. Aşılamada bu hızla gidersek, 549 günde bu işi bitireceğiz. Yani 1,5 yıl. O zaman sadece 2021’i kaybetmiyoruz, 2022’yi de kaybediyoruz” dedi.  

 

SARAY’IN İHVAN RÜYASI MİLLETİN KABUSU OLDU

 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “ Komşumuz Suriye’deki iç savaş, 10. yılını tamamladı. Bu savaşta yüzbinlerce insan yaşamını yitirdi. Yaklaşık 13 milyon Suriyeli yerinden, yurdundan oldu. Bugün 3 milyon 659 bin Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Saray Sözcüsünün verdiği bilgilere göre, 3 milyon Suriyeliye de, sınırın öte tarafında biz bakıyoruz. Yani dünya üzerindeki her 3 Suriyeliden birine, bizim ülkemizin vergi mükellefleri bakıyor. Saray Hükümetinin İhvancı politikaları nedeniyle Suriye’deki iç savaş sürecinden Suriye’den sonra en olumsuz etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Öztrak, hem Suriye’deki operasyonlarda askerlerimizi şehit verdiğimizi hem de Türkiye sınırları içerisinde Reyhanlı ve Ankara Garı saldırılarında sivil vatandaşlarımızı kaybettiğimizi hatırlattı. Öztrak, Türkiye’nin ödediği askeri, insani ve mali bedelin sorumlusunun, Erdoğan’ın Şahsım Hükümeti olduğunu vurguladı. Öztrak, “Erdoğan Şahsım Hükümetinin İhvancı politikaları, Arap baharını, ülkemizin kışına çevirmiştir. Türkiye’den Suriye’ye, Suriye’den Filistin’e, Filistin’den Mısır’a, Mısır’dan Libya ve Tunus’a kadar uzanan, ‘İhvan Kardeşliği’ rüyası, milletimizin kâbusu olmuştur” diye konuştu.

 

 ESNAFA VERDİKLERİ, YARIM EKMEK PARASI DEĞİL

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşlara söyleyeceği sözlerin artık tükendiğini kaydeden Öztrak, açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı ve Ekonomi Reformu’yla ilgili olarak, “Bunların içeriğine baktığımızda da çoğu eski plan ve programlardan kopyalanmış. Bir sürü ‘-cektir’, ‘-caktır’ ifadeleri. Yani dağ fare bile doğuramamış.Son açıklanan ekonomi paketi vatandaşın derdine derman olacak hiçbir husus yoktur.  Esnafa paketten çıka çıka, “şaka” çıkmış. Basit usulde vergilendirilen 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacakmış. Bu yılın bütçesinde, basit usulle tahsil edilecek gelir vergisi hedefi; 228 milyon 883 bin lira. Bunu 850 bin esnafa pay edersek, esnaf başına yılda 269 lira ediyor. Güne bölersek, günde 74 kuruş yapıyor. Ankara’da ekmek markette 1 lira 75 kuruş. Halk Ekmekte 1 lira 25 kuruş. Yani esnafa müjde diye verdikleri, şu yarım ekmek parası bile değil” dedi.

 

İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMEMİZİ OKUYUN

 

Gerçek bir ekonomik reformun ana hatlarının CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde bulunduğunu ifade eden Öztrak,“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendimize güveniyoruz. İktidara hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında en önemli çapa; yeni bir Anayasa ile Güçlendirilmiş Yeni Demokratik Parlamenter Sistem olacaktır. ‘Siyasi Ahlak Yasası’ olacaktır. Dünya standartlarında yeni bir ‘Kamu İhale Kanunu’ olacaktır. ‘Ekonomik ve Sosyal Konsey’ olacaktır, ‘Stratejik Planlama Teşkilatı’ olacaktır. ‘Aile Destekleri Sigortası Kurumu’ olacaktır. Seçim barajını kaldıracak, milletvekillerini halkın seçmesini sağlayacak yeni bir ‘Seçim Yasası’ olacaktır. ‘TBMM’de muhalefet partisinin başkanı olduğu Kesin Hesap Komisyonu’nun kurulması’ olacaktır. ‘Ulusal Vergi Konseyi’nin kurulması’ olacaktır. Ve tabi ki ‘Ortadoğu Barış ve İş birliği Teşkilatı’nın kurulması’ olacaktır. Ülkemizi buhrana sürükleyen, mevcut sistemi değiştirecek temel reformlar bunlardır” diye konuştu.

 

2022’Yİ DE KAYBEDERİZ

 

Türkiye’de toplumsal bağışıklık kazanılması için en az 50 milyon yurttaşa iki doz aşı yapılması gerektiğini ifade eden Öztrak, “Bunun için 100 milyon doz aşı gerekiyor. Aşılamada bu hızla gidersek, 549 günde bu işi bitireceğiz. Yani 1,5 yıl. O zaman sadece 2021’i kaybetmiyoruz, 2022’yi de kaybediyoruz” dedi.  

 

 ATATÜRK DEMEK TÜRKİYE DEMEKTİR

 

Danıştay aldığı iki ayrı kararla, okullarda okutulan Andımızı ve Devlet Madalyalarından Atatürk Kabartmasını kaldırdığını kaydeden Öztrak, “Bu davayı kim açtı? Atatürk demek, Türkiye demektir. Atatürk demek, bağımsızlık demektir. Atatürk demek emperyalizme kafa tutmak demektir. Atatürk demek milli şeref, haysiyet ve onur demektir. Kimse Atatürk’ü bu milletin yüreğinden de, zihninden de söküp atamaz. Şahsım hükümetinin bunu anlaması lazım ve milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamaması gerekir” dedi.

 

 KIRMIZI ÇİZGİLER ARTIK PEMBELEŞTİ Mİ ?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, andımızın okutulması kararının iptalini isteyenin kendi iktidar ortakları değilmiş gibi eleştiri oklarını sadece Danıştay’a yönelttiğini kaydeden Öztrak, “Siz, Cumhur İttifakı’ndaki ortağınız bu itiraz dilekçesini verirken ne yapıyordunuz? İttifakınızın resmi görüşü olan bu belgeye, bu itiraz dilekçesine neden itiraz etmediniz? Bülbül suyu mu içmiştiniz?” sorularını yöneltti. Öztrak, Bahçeli’nin daha önce yaptığı Andımızla ilgili yaptığı “kırmızı çizgi” açıklamalarını da anımsatarak, “Ne oldu? Yoksa, ‘Kırmızı çizgileriniz’ artık pembeleşti mi?” dedi.

 

 ANDIMIZ OKULLARA GERİ DÖNECEK

 

Öztrak, “Andımızın her kelimesi ve Atatürk sevgisi, bu milletin yüreğinden de, ruhundan da silinmeyecektir. Andımız okullarımıza, Atatürk Kabartması ise madalyalarımıza geri dönecektir. Milletimiz kimin ne olduğunu ve ne yaptığını görüyor. Notlarını da veriyor. Bu sorumsuzlara hak ettiği cevabı sandıkta verecek. Bunların hepsini evlerine gönderecek” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10