Abban: Çanakkale zaferi insanlık tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık destanıdır

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü" nedeniyle mesaj yayınladı. Abban, " Türk ve dünya tarihine damga v

Çerkezköy 17.03.2021 16:12:00 0
Abban: Çanakkale zaferi insanlık tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık destanıdır

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban mesajında,”  Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek en kutsal görevlerimizdendir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz” diye konuştu.

 

ŞÜKRANLA ANIYORUM

 

Abban, “Canlarını toprakları, bayrakları, inançları, namus ve şerefleri için seve seve vermiş şehitlerimizden ilham alarak, güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte yeniden inşa etmenin azim ve gayreti içerisinde olacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü iç ve dış tehdide, hain emele ve girişime karşı yüce devletimiz ve milletimiz sarsılmaz bir azimle karşı duracak, devleti ve millet bütünleşmesiyle tüm bu saldırıların üstesinden gelerek hür, bağımsız, güçlü ve payidar olarak sonsuza kadar var olacağız. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden  bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” diye konuştu.

 

Haber/Gülay Yiğit SEZEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10