Abban: Maalesef vaka sayılarımız artışta

İçişleri Bakanlığının Yeni Kontrollü Normalleşme Dönemi nedeniyle yayımlanan "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında denet

Çerkezköy 17.03.2021 18:15:00 0
Abban: Maalesef vaka sayılarımız artışta

Çerkezköy’de koronavirüs pandemisinde başlayan normalleşme ile birlikte tekrar açılan kafe, lokanta, internet kafe ve restoranlara yönelik ‘Dinamik Denetim Süreci’ kapsamında denetim aralıksız devam ediyor.

 

KAYMAKAM ABBAN’DA KATILDI

 

İçişleri Bakanlığının yeni kontrollü normalleşme dönemi nedeniyle yayımlanan ’Dinamik Denetim Süreci’ genelgesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez ve İlçe Denetim Komisyonu tarafından ilçe genelinde denetimler yapıldı.

 

 

UYARILARDA BULUNDU

 

Çerkezköy Uğur Mumcu ve Barbaros Caddesi’nde koronavirüse karşı alınan tedbirleri yerinde inceleyen denetim ekibi, vatandaşları sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları konusunda uyarılar yaptı. Denetimlerde işyerlerini tek tek inceleyen Abban, iş yeri sahiplerine müşterilerini işyerlerine alırken HES kodu sorgulaması yapması gerektiğini konusunda uyardı.  Çerkezköy’deki denetimlerin ardından Kaymakam Abban ve beraberindeki denetim ekibi Kızılpınar Mahallesine geçerek İstiklal ve Hürriyet Caddesinde denetim gerçekleştirdi. İş yerleri ile yolcu otobüslerinde kontroller yapan Abban, işletme sahipleri ve vatandaşları HES kodu, maske, mesafe ve hijyen konularında uyardı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri uygulama noktalarında kontrollerini yaparken, zabıta ekipleri de yolcu otobüslerinde HES kodu kontrolü gerçekleştirdi. Gün boyu süren denetimlerde kurallara uymayanlara yetkililer tarafından idari para cezası kesildi.

 

 

TÜM DENETİM PERSONELİMİZ İLE SAHADAYIZ

 

Gerçekleştirilen denetimin ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “ Maalesef vaka sayılarımız artışta. İçişleri Bakanlığımızın ve valiliklerimizin verdiği emirler doğrultusunda denetimler önümüzdeki hafta da 7gün 24 saat devam edecek. Tüm denetim personelimiz ile zaten sahadayız. Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de denetim yapıyorlar. Yiyecek içecek yerleri, fırınlar, kantinler de denetleniyor. Hastanelerde çok fazla doluluk oranımız yok. Gerek yoğun bakımda gerek servislerde gerekse entübe olarak hastanelerde bir sıkıntı yok. Çok yoğun değiliz ama vaka sayımız giderek artıyor. Çerkezköy vaka artışında Tekirdağ ile paralel. Çerkezköy’de de mutasyonlu virüs var. Yaptığımız denetimlerle en azından bir farkındalık oluyor. Denetimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10