Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yılı Kapaklı'da coşkuyla kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma tören

Kapaklı 18.03.2021 16:09:00 0
Çanakkale Zaferi

Törene Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENKLER SUNULDU

 

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmalarının ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları için saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

 

 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUNDU

 

Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından Fatih Mahallesi’nde bulunan İlçe Şehitliği ziyaret edildi.  Burada şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılarak, İlçe Müftüsü Selami Sayın tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü programı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreni ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü himayesi Kapaklı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi koordinesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

 

PİYES DUYGULANDIRDI

 

Kapaklı Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nazan Ela İçme tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından “Övün Ey Çanakkale” adlı şiir ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mehmetçiğin Çanakkale Savaşı’nı Kazandıran Karakteri” adlı metni okundu.  “Çanakkale’de Düğün” adlı piyesin sergilenmesinin ardından koro tarafından Çanakkale ve Yemen Türküleri seslendirildi.

 

 

ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Anma töreni, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında resim, ortaokullar arasında şiir ve liseler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Şevval Sağ, şiir dalında birinci Kapaklı Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda Özübek, kompozisyon dalında birinci Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Çakır’a ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu takdim ederken, resim dalında Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Bahar Özkan, şiir dalında Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Cemile Coşar, kompozisyon dalında Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nuray Yalçınkaya ikinci oldu. Öğrencilere ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim etti. Resim dalında üçüncü olan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencisi Medinenur Akgül, şiir dalında üçüncü olan Bahçeağıl Ortaokulu öğrencisi Gülsüm Verdieva ve kompozisyon dalında üçüncü olan  Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencisi Rabia Atakan’a ise ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz takdim etti.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10