Şehit ailesine ve gazilere devlet övünç madalyası verildi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından üç şehit ailesine ve bir gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi. Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım "Her zaman dediÄ

Tekirdağ 19.03.2021 16:26:00 0
Şehit ailesine ve gazilere devlet övünç madalyası verildi

Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehitlerimizin mirasçılarına 2933 sayılı Madalyalar ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanlığı’nca Devlet Övünç Madalyası tevcih edilmiştir.

 

MADALYALARI VALİ YILDIRIM VERDİ

 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Anma Günü’nde Şehit Recep Bekir’in ailesine, Şehit Birhan Er’in ailesine, Şehit Nihat Kara’nın ailesine ve Gazi Tamer Çolak’a Cumhurbaşkanlığı tarafından Tekirdağ’a gönderilen devlet övünç madalyası, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından valilik toplantı salonunda tevcih edildi.

 

 

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ

 

Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Meclis Başkanımızın, Sayın İçişleri Bakanımızın sevgilerini, selam ve hürmetlerini iletiyorum. Her zaman dediğimiz gibi sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Burada Madalya Tevcih Töreni için toplandık. Zaten şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bizim için kıymetlidir ama bunu birtakım göstergelerle ilan etmek, tescil etmek, kaydetmek için böyle bir madalyayı ve beratı törenle teslim edeceğiz” diye konuştu. Tevcih törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu katıldı.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10