Banyoların Tamamlayıcı Öğesi: Banyo Dolapları

Banyolar, evin diğer kullanım alanlarına göre daha küçük bölgelerdir. Bu nedenle banyoda bulunan malzemelerin bir arada olması ve fazla yer kaplamaması oldukça önemlidir. Banyo dolapları hem banyoda bulunan malzemele

20.03.2021 13:12:00 0
Banyoların Tamamlayıcı Öğesi: Banyo Dolapları

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen lavabolu banyo dolapları, hem dekorasyon açısından hem de fazla yer kaplamadığı için oldukça rağbet gören bir üründür. Bu nedenle oldukça küçük bir banyoya sahipseniz lavabolu banyo dolabı seçmeniz hem yer kaplamaması, hem dekorasyon hem de ürünlerin bir arada daha düzenli olmasını sağlayacaktır.

 

Banyo Dolabı Nasıl Seçilir?

Banyo dolabı seçerken fazla zaman kaybetmeden ve tamamen kullanıma yönelik dolaplar seçilmelidir. Aşağıda vereceğimiz bilgiler doğrultusunda en doğru banyo dolabını seçebilirsiniz.

 

1- Banyoyu Kaç Kişi Kullanacak

Seçeceğiniz banyo dolabını kaç kişinin kullanacağına göre seçmeniz oldukça önemlidir. Örneğin 3 kişilik bir ailenin oldukça büyük ve maliyetli bir banyo dolabı seçmesi, hem kullanım alanında büyük bir yer kaplar hem de banyoda bulunan ürünleri doldursanız dahi büyük bir kısmı boş kalacağı için oldukça çirkin bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır.  Ayrıca iki kişilik bir ailenin sabah saatlerinde aynı anda ihtiyacı oluyorsa çift lavabolu bir dolap kullanmak ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacaktır. Tek kişi banyoyu kullanacaksa küçük bir banyo dolabı işlemini fazlasıyla yerine getirecektir.

 

 

Kadınların olmazsa olmazları arasında makyaj ürünlerinin fazlalığı sebebiyle sadece kadınların makyaj malzemelerinin yer aldığı bir dolaba ihtiyaç duyulur. Bu da daha fazla depolama alanı olan dolapların ihtiyaç olduğu anlamına gelir.

 

2- Tesisat Olan Bölgeleri Belirleyin

Banyolarda bulunan tesisatın konumu banyo dolabı seçimi yaparken oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle banyo dolabı seçimi yaparken banyoda bulunan lavabo ve bataryaları tesisata uygun olanı tercih etmeniz gerekiyor. Eğer tesisata uygun bir banyo dolabı seçilmediği durumlarda banyonuzda bulunan fayansların kırılmasına ve ekstra bir maliyete yol açacağını unutmayın.

 

3- Banyo Dolabının Konumu

Banyo tasarımlarında banyo dolaplarının konumu da oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise banyo dolabını koyulacak olan bölgede engel oluşturabilecek herhangi bir nesnenin olmamasına dikkat edin. Özellikle banyo dolabının olduğu bölgede tesisat olduğunu kontrol ederek tesisata uygun dolaplar seçin.

 

4- İhtiyaca Yönelik Banyo Dolapları

Banyo seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi ise ihtiyaca yönelik banyo dolaplarının seçilmesidir. Bu nedenle ilk olarak banyoyu kullanacak kişi sayısının, hangi amaçla kullanacağı ve banyo dolabına koyulacak ürünlerin neler olduğunun tespit edilmesi gereklidir. İki ve daha fazla aile bireylerinin mevcut olduğu bir evdeki banyo için en uygun banyo dolabı çok amaçlı banyo dolabı tercih edilmektedir. Bir ya da iki kişilik aileler için klasik banyo dolapları yeterli olacaktır. Bu nedenle banyo dolabı seçimi yaparken dekorasyonun önemli olduğu kadar ihtiyaca yönelik banyo dolabı seçilmesi de önemlidir.


0282 726 91 91
0282 747 65 10