Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği ilk kongresini yaptı

Geçtiğimiz yıl kurulan Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği 1.Olağan Genel Kurulunu ve derneğin açılışını Cumartesi günü gerçekleştirdi. Çoğunlunun ilk toplantıda sağlandığı kurulda

Tekirdağ 20.03.2021 15:57:00 0
Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği ilk kongresini yaptı

Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleştirilen 1.Olağan Kurul ve derneğin açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyesi Ahmet Yıldız, Türk Ocakları Çerkezköy Şubesi yönetimi, dernek başkanları ve dernek üyeleri katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kongrede konuşma yapan  Tekirdağ UMAY Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Tokgoz, “ Geçtiğimiz yıl kurduğumuz derneğimizin genel kurulunu pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bugünde hem derneğimizin açılışını hem de kongremizi bir arada yapmak istedik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

 

 

HAZIR BİR EKİBİMİZ VAR

 

Bölgede olası afet durumlarında anında müdahale edecek bir ekip oluşturduklarını kaydeden Tokgöz, Deprem, sel ve yangın gibi olası afet durumlarında vatandaşlarımızı kurtarmak, AFAD ekiplerine yardımcı olmak amacıyla derneğimiz faaliyete girdi. Her türlü acil durumlarda hazır bir ekibimiz var” diye konuştu. Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığını ifade eden Tokgöz, “ Eğitimli, bilgili ve en önemlisi acil durumlarda ne yapılması gerektiğini bilen bir ekip oluşturduk. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizle ekip arkadaşlarımız hazır bekliyor. Bölgemizde büyük bir deprem bekleniyor. Yetkililer her gün çeşitli çağrılarla depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor. Bizler de kendimize görev edindiğimiz bu sorumlulukta halkımıza acil durumlarda arama kurtarma hizmeti vereceğiz. Bunun yanı sıra, yangın ve sel gibi olası afet durumlarında da ekiplerimizle hazır bekliyor olacağız” diye konuştu.

 

YENİ YÖNETİM DE BELLİ OLDU

 

Çoğunlunun sağlandığı ilk kongrede üyelerinin tamamının oyunu alan mevcut başkan Mustafa Tokgöz güven tazelerken, yeni yönetimde belli oldu. Tokgöz başkanlığındaki yeni yönetimde Dilek Köksal Başkan Yardımcısı, Coşkun Nazlı Başkan Yardımcısı, Sibel Manay Sekreter, Handan Öztürk Sayman, Ali Kemal Akyüz ve Erkan Balıbey, denetim kurulunda Gökhan Dağlı, Dilek Aktaş, Sevda Bulut yer aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10