İsimleri Çerkezköy'de yaşayacak

Ülkemizde şiddete maruz kalarak katledilen kadınların isimleri Çerkezköy'de yaşayacak. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, katledilen kadınlar için 20 fidan diken İYİ Parti Çerkezköy İlçe BaÅ

Çerkezköy 20.03.2021 16:47:00 0
İsimleri Çerkezköy

İYİ Parti Çerkezköy Kadın Politikaları Başkanlığı Orman Haftası dolayısıyla fidan dikimi etkinliği düzenledi. Cumartesi günü saat 15.00’da 29 Ekim Spor Kompleksi arkasındaki yeşil alanda düzenlenen etkinlikte katledilerek hayattan koparılan kadınlar adına 20 fidan toprakla buluşturuldu.

 

 

“İSİMLERİNİ BÖLGEMİZDE YAŞATACAĞIZ”

 

Orman Haftası kapsamında katledilen kadınları ağaçlarla yaşatmak amacıyla fidanları toprakla buluşturmayı amaçladıklarını belirten İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, diktikleri her fidana ülkemizde katledilen kadınların ismini vereceklerini ve onların isimlerini Çerkezköy’de yaşatacaklarını söyledi. “Bizler onlara maalesef sahip çıkamadık. Onların yanında olamadık ama en azından bu ağaçlarla onların isimlerini bölgemizde yaşatmak için böyle bir program düzenlemek istedik” diyen Erseçkin, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 'İstanbul Sözleşmesi' adıyla bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden ayrılması hakkında da değerlendirmede bulundu.

 

 

“ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

 

Türkiye’nin 20 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığını belirten Erseçkin, “Hal böyle olunca konumuz ve etkinliğimiz daha da bir anlam kazandı” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin arkasında olduklarını ve bu sözleşmenin ülkemizde yaşatılması için sonuna kadar arkasında olacaklarını söyleyen İlçe Başkanı Erseçkin, “İnşallah bundan sonra Türkiye’de başta kadınlar, çocuklar olmak üzere hiçbir canlının katledilmemesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz” dedi. “Daha kaç kadın, hangi sebeple, nerelerde katledilecek?” diyerek kadına şiddete tepki gösteren Erseçkin, “Hafta boyunca fidan dikimi etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10