Abban: Tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor

İçişleri Bakanlığının Yeni Kontrollü Normalleşme Dönemi nedeniyle yayımlanan "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi kapsamında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında denet

Çerkezköy 20.03.2021 17:32:00 0
Abban: Tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor

Çerkezköy’de kontrollü normalleşme adımları kapsamında Kaymakam Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin ve denetim ekibinin katılımıyla lokanta ve kafelerde korona virüs denetimi gerçekleşti.

 

 

UYARILARDA BULUNDU

 

Cumartesi günü saat 13.30’da Öztrak Caddesi ve Özcan sokakta gerçekleştirilen denetimlerde Kaymakam Abban ve denetim ekibi yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ile kıraathaneleri denetledi.  İşyeri sahiplerine kurallara riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Abban, işletmelerde HES kodu sorgusu, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına baktı.

 

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

 

HES kodu sistemi olmadan müşteri alan işletmeleri uyaran Kaymakam Abban, bir sonraki denetimlerde sistemi kurmayan işletmelere cezai işlem yapılacağını kaydetti. İşletmelerdeki kişi kapasitelerini de kontrol eden Kaymakam Abban, kişi kapasitesinin yanlış belirtildiği bir işletmede işletme sahibini uyararak, afişi değiştirmesini istedi. İşletmeleri tek tek uyaran Abban, HES kodu kontrolü, maskesi olmayan müşterileri kabul etmemelerini ve masalar arasındaki 1, 5 metre mesafe kuralını ihlal etmemelerini istedi. Denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceğini ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Normal hayatımıza dönmek istiyorsak, tedbirlere uymamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10