Erseçkin: Kadının hakkını ve hukukunu çiğnetmeyeceğiz

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Türkiye'nin, resmi adı 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlen

Çerkezköy 20.03.2021 18:16:00 0
Erseçkin: Kadının hakkını ve hukukunu çiğnetmeyeceğiz

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına, yönetim kurulundaki kadın üyelerle birlikte tepki gösterdi.

 

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Erseçkin, açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını beklerken, feshedildiğini görmenin Türk Kadınına bir hakaret olduğunu kaydederek, “İstanbul Sözleşmesi diyor ki, ‘Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir’ bunun nesinden rahatsız oldunuz ki İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede feshediyorsunuz. İstanbul Sözleşmesi diyor ki, ‘Devlet kadına şiddeti önleyecek etkili ve kapsamlı politikalar geliştirmelidir’ bundan mı rahatsızsınız? Yoksa Allah’ın huzurunda eşit olan insanoğlunun sizin karşınızda da eşit olmasından mı rahatsızsınız? Kırk yılın başı doğru bir iş yaptılar; ondan da vazgeçiyorlar. Kadınlarımızın durumu ortadayken, yapılacak daha çok şey varken niye geriye adım atıyorsunuz? Bu sözleşme imzalandığı tarihten itibaren uygulanmaya başlasaydı bu yıl on binlerce kadınımız belki de hayatta olacaktı. Kadına yönelik şiddet iktidarın politikalarıyla azalmıyor, aksine daha da artıyor. Geçtiğimiz günlerde 17 yaşında bir genç kızımız da şiddet kurbanı olarak hayatına son verildi. Eğer 2011 yılında imzalanan ve kadına yönelik şiddete karşı devletin atması gereken adımları temel alan İstanbul Sözleşmesi, bugün uygulanıyor olsa birçok kız kardeşimiz yaşıyor olacaktı. Birçok kadın evde ekonomik şiddet görmeyecekti; psikolojik şiddete uğrayıp susmayacaktı ve hatta bu yüzden hayatına son vermeyecekti. Hal böyle iken sözleşmeyi uygulamaktan imtina eden iktidar kadınlarımızın en büyük düşmanıdır” diye konuştu.

 

OMUZLARDA YÜKSELDİĞİNİ GÖRECEĞİZ

 

Erseçkin, “ Kadının hakkını, hukukunu çiğnetmeyeceğiz. Bizler bu sözleşmenin uygulanması ve kadınlarımızın hayatının korunması amacıyla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kahraman Türk Kadını’nın kefenle değil omuzlarda yükseldiği günleri göreceğiz” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10