Eğitim yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Sanayi bölgesinde yer almasında dolayı yılda yaklaşık 8 ile 10 bin arası göç alan Çerkezköy'de bu nedene bağlı olarak okul ihtiyacı da doğuyor. Devlet ve hayırsever iş birliği ile okul inşas

Çerkezköy 22.03.2021 16:43:00 0
Eğitim yatırımları hız kesmeden devam ediyor

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, eğitim alanında sarf ettiği çaba ile takdirleri toplamaya devam ediyor. Göreve geldiği gün itibari ile Çerkezköy’de eğitim konusuna büyük önem gösteren İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, yaptığı girişimlerle birçok hayırsevere ulaştı. Devlet ve hayırsever iş birliği ile ise ilçenin derslik ihtiyacı yok denilecek kadar azaldı. 4 sene içerisinde hem hayırseverlerin katkıları hem de devlet destekleri ile ve bitiş aşamasına yaklaşan okulların da tamamlanması ile birlikte toplamda 35 yeni okul ilçeye kazandırılmış olunacak. Tamamlanacak okullarla birlikte ilçenin derslik ihtiyacı da yok denilecek kadar az bir seviyeye inmiş olacak.

 

 

GEÇİCİ KABULÜ BEKLENİYOR

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Altek Metal San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli tarafından Bağlık Mahallesi'ne yaptırılan 21 derslikli Fehmi Denizli ilk ve ortaokulunda büyük gelişme kaydedildi ve son beton atımının aşamasına gelindi.
Ambardere mevkiinde bulunan 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun geçici kabulü bekleniyor.
Yine Ambardere mevkiinde bulunan 24 derslikli Anadolu Lisesi’nde de tamamlanma aşamasına gelindi.


Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10