Sakatlar Derneğinin genel kurulu yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağan Genel kurulunu gerçekleştirirken, tek aday olarak seçimlere giren mevcut başkan Gülnur Koçaçınar güven tazeledi. Koçaçınar'ın yönetiminde

Çerkezköy 23.03.2021 15:02:00 0
Sakatlar Derneğinin genel kurulu yapıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube binasında Salı günü gerçekleştirilen genel kurula Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Neziha Temur, İYİ Parti Çerkezköy Kadın Politikaları Başkanı Gülbin Savaşlı Tunalı ve üyeler katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Pandemi koşullarında kısıtlı şartlarla kongreyi yaptıklarını kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar,”K ırmızı bölgede olduğumuz için kongremizi normalde 6 ay erteleme durumumuz vardı ama kaymakamlık izni ile kongremizi bugün gerçekleştirmek istedik. Kaymakam Atilla Selami Abban bir saatten fazla olmamak kaydıyla sağ olsun izin verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Kocaçınar’ın konuşmasının ardından divan heyeti seçilirken, divan başkanlığına Ali Güler, başkan yardımcılığına Murat Tosun, katip üyeliğine ise Demet Taman seçildi.

 

 

4 ÜYEMİZE TABLET ALINDI

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kocaçınar,  “59 UZ 392 resmi plakalı aracımız ile ilgili her türlü bakım, onarım ve sigorta işleri tam ve zamanında yaptırılarak üyelerimize hizmet etmeye devam etmiştir. Üyemiz Kamuran Öztürk’e protez ayak tedavisinde maddi ve manevi destek verilmiştir. Uzaktan eğitim programında tablet ihtiyacı olan üyelerimize sosyal medya ortamında usulüne uygun sosyal sorumluluk projesi oluşturulmuştur. Proje sonunda yardımseverlerin ilgisiyle 4 üyemize tablet alınarak ihtiyaçları giderilmiştir” dedi.

 

 

2020’DEN İTİBAREN DERNEĞE 50 KİŞİ ÜYE OLDU

 

Kocaçınar, “Derneğimiz binasına ait olan doğalgaz aboneliği Çerkezköy Belediyesi’ne intikal edilmiştir. Bu konuda bize göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet için belediyemize teşekkür ederiz. Derneğimize üye sayımızı arttırmış bulunmaktayız. 2020 yılından bu zamana kadar 50 arkadaşımız derneğimize üye olup gücümüze güç katmıştır. Daha önceki günlerde kültür gezilerimiz oluştu. Çerkezköy Belediyesi’nin destekleriyle üyelerimizi Darıca Hayvanat Bahçesi’ne ve Miniatürk’e gezilerimiz çok keyifli olmuştu. Her hafta sonu denize gittik. Suyla oynayan üyelerimiz şen kahkahalar attı. Ankara’ya Anıtkabir ziyaretimiz de çok duygusaldı. Maalesef pandemi sebebiyle kültür ve eğlence gezisi yapamadık. İlerleyen günlerde tabii ki gezilerimiz olacaktır. Hatta buradan müjdesini verelim. İlk gezimizi de Kırklareli Atatürk Evi’ne yapmak istiyoruz. Pandemi kuralları çerçevesinde bu gezimizi yaparız” ifadelerini kullandı.

 

 

17 TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞLANDI

 

Üyeler arasında arkadaşlık ve dostluğun ilerlemesi için gece düzenlediklerini belirten Kocaçınar, “Hem derneğimize maddi yardım hem de üyelerimize kaliteli vakit geçirtip eğlenmelerine sebep olmak güzeldi. Tekrar böyle bir gece olmasını istediğimizi söylemek istiyoruz. Bir güzel haberimizde derneğimize yapılan 10 adet tekerlekli sandalye bağışıdır. Rüyamdan etkilenerek iletişime geçtiğim ünlü basketbolcu Semih Erden tarafından derneğimize sandalye bağışlanmıştır. 7 adette belediyemizden bağış alınmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. Faaliyet Raporu’nun ardından Denetleme Raporu da okunarak, oy birliği ile kabul edildi.

 

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU

 

Raporların okunmasının ardından derneğin yönetim kurulu üyesi Naciye Biber tarafından derneğin 2020 yılı gelir ve gider tablosu okundu. Derneğin gelirinin 36 bin 968 TL olduğunu kaydeden Biber, “

Bunun 20 bin TL’si üye aidatlarından gelmiş olup, 16 bin 868 TL’si de bağış ve yardımlarla toplanmıştır. Giderlerimizin toplamı da 28 bin 611 TL olup bunun genel giderlerimiz 10 bin 559 TL, amaç ve hizmetler toplamı 18 bin 51 TL, diğer giderlerimiz de 8 bin 368 TL olup toplamda 36 bin 968,81 TL’dir. Derneğimizin 2021 yılı tahmini bütçesi ise 50 bin TL’dir” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Tahmini bütçenin okunmasının ardından seçimlere gidildi. Seçimlere tek aday olarak giren mevcut başkan Gülnur Kocaçınar tüm üyelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Koçaçınar’ın yönetiminde Emel Baştürk, Recep Al, Nilgün Yörük, Naciye Biber, Nevzat Yılmaz, Arzu Kuş, Caner Aktaş, Gülbin Tunalı, Mert Vural, Selvan Kavalcı, Rüveyda Akbay, Bahriye Pıtırlı, Celal Baştürk ve Hatice Aydoğdu yer aldı.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10