ÇOSB dereleri 7/24 izleyecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, bölge içerisinden geçen derelerin takibini de yapmaya başladı. 7/24 kameralarda izlenilecek olan derelere kaçak atık atılması durumunda ilgili birimlere anında haber verilerek gere

Çerkezköy 29.03.2021 15:33:00 0
ÇOSB dereleri 7/24 izleyecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, bölge içerisindeki birçok yeri kamera sistemi ile gözetlerken, aynı sistemi yine bölge içerisinde bulunan derelerin de izlenebilmesi için kurdu. 7/24 gözlemlenecek olan bölge içerisinden geçen derelere herhangi bir kaçak atık atılması durumunda anında müdahale edilecek.

 

 

“SCADA ODASINDA ANLIK OLARAK TAKİP YAPILIYOR”

 

ÇOSB’den konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye’nin örnek planlı kalkınma modelinin hayata geçirildiği bir bölge olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) firmalarıyla üretime devam ederken, aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla da çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 30 yıldır kendi bünyesindeki arıtma tesislerinde Bölge katılımcılarından kaynaklanan atık suları Çevre Kanunu’na uygun olarak arıtan ÇOSB, bir yandan da denetimlerine devam ediyor. Altyapısı sayesinde bölgenin genelini yüzlerce kamerayla takip eden ÇOSB, bölge içinden geçen dereleri de kurduğu ayrı bir sistemle, 7/24 kameralarla takip ediyor. Yeni kurulan kameralarla dereye bölge dışından da olabilecek herhangi bir kaçak atık anında ilgili birimlere haber verilebilecek. Bölge içerisindeki yağmur deşarjının yapıldığı derelerin takibini yapabilmek için kurulan sistemle hem ÇOSB Bölge Müdürlüğünün Çevre Biriminde, hem de SCADA odasında anlık olarak takip yapılıyor.” ifadelerine yer verildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10