"Daha yeşil ve daha temiz bir çevre"

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından köyden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarında zirai ilaç atık toplama noktaları oluşturuluyor. Müdürlükten yapılan açÄ

Kapaklı 30.03.2021 13:43:00 0

Kapaklı Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü’nün düzenlediği proje kapsamında Pınarça, Bahçeağıl, Uzunhacı, Karlı ve Yanıkağıl Mahallelerine zirai ilaç atık toplama kutuları yerleştirildi.

 

DİĞER MAHALLELERE DE KURULACAK

 

Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kırsal mahallelerimizde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın zirai mücadelede kullandığı bitki koruma ürünleri ambalaj ve atıkları bu toplama kutularında sıfır atık ve çevre mevzuatına uygun şekilde toplanacak. Ekiplerimiz tarafından atıklar alınarak imha noktasına gönderilecek. Projemiz kapsamında zirai atıkların toprak altına gömülmesi, açıkta yakılması ve rastgele çevreye atılmasının önüne geçmeyi hedeflemekteyiz. Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı daha yeşil ve daha temiz bir çevre için ilerleyen süreçte diğer mahallelerimize belediye ekiplerimiz tarafından yerleştirilmeye devam edecek.” ifadelerine yer verildi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10