Çerkezköy'de yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' uygulaması

İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Işıksız yaya geçitlerinde yayaların üstünlüğüne dikkat çekmek iÃ?

Çerkezköy 30.03.2021 13:59:00 0
Çerkezköy

İçişlerin Bakanlığı’nın "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliği yeni bir uygulamayla devam ediyor. Çerkezköy’de de hayata geçirilen uygulamaya İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As katıldı.

 

 

KAYMAKAM ABBAN BOYADI

 

Önceki gece Kaymakam Abban, öncülüğünde yaya geçitlerinde de denetimler gerçekleştirilip, ilçenin bazı noktalarındaki yaya geçitleri kırmızıya boyanırken uygulama tam anlamıyla dün Çerkezköy Hükümet Caddesi üzerindeki yaya geçidinin bir şeridi sembolik olarak kırmızıya boyanması ile başladı. Uygulamada ilkokul öğrencileri de ellerinde ‘önce yaya’ dövizleri ile katılırken, kırmızıya boyanan çizgilerin bir kısmını ise Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban boyadı.

 

 

BROŞÜR DAĞITTI

 

Sürücülere yaya önceliği hakkında bilgilerin anlatıldığı broşürler de dağıtan Kaymakam Abban, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu uygulamayı ilçemizde de hayata geçirdik. Sürücülere özellikle ışıkların olmadığı yaya geçitlerinde yayanın üstünlüğü anlattık. Çektiğimiz kırmızı çizgilerle de bu konuya dikkat çekmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10