Çerkezköy meclisi denetim ve faaliyet raporunu görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Nisan ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda Çer

Çerkezköy 1.04.2021 21:09:00 0
Çerkezköy meclisi denetim ve faaliyet raporunu görüştü

İki oturum halinde gerçekleşen toplantıya Covid-19’a yakalanan İbrahim Çekçi, mazeret bildiren Koray Önsel ve Mikail Çelik katılmadı.

 

“324 BİN MASKE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRKDİK”

 

Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş başkanlığında başlayan ilk oturumda meclis 2020 yılı faaliyet raporunu görüştü. İlgili gündem maddesi ile alakalı konuşan Başkan Vahap Akay, “ 2020 yılını pandemi ile geçirdik. 2020 yılında yaklaşık 324 bin maske dağıtımı gerçekleştirdik. Kısıtlamaların olduğu, iş sürelerinin daraltıldığı dönemde özveriyle çalışan Çerkezköy Belediyesi çalışanları var. Tüm belediye çalışanları ekipler ve gruplar halinde maske dağıtımında yollardaydı, sokaklardaydı. Bu noktada emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“4 ETAPTA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ PROJEYE BAŞLAYACAĞIZ”

 

2020 yılında yapılan sıcak yemek paketi hizmeti, sıcak asfalt çalışmaları, soğuk asfalt çalışmaları, stabilize yol çalışması be beton yol çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Akay, “ Bu proje kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin çalışanları çok ciddi emekler sarf ettiler. 2020’de hassasiyetle üzerine düştüğümüz projelerden bir tanesidir bu. Belki de en önemlisidir. Şöyle bilgi vereyim; TESKİ, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin işe neredeyse ayın anda başlayacağı ve TESKİ’nin çalışmalarını tamamlayarak yaklaşık 15 milyon TL bir bedelle ihalesini tamamladığı, Atatürk ve Öztrak Caddesinde 3 kilometre mesafede ara sokak bağlantılarıyla birazda olsa yükü artan projenin 30 kilometre civarında içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon işlerinin ihalesi yapıldı, iş teslim edildi. Müteahhit önümüzdeki günlerden itibaren Atatürk Caddesi dışında kalan alanlarda çalışmalarına başlıyor. 7 Nisan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin meydan altı otopark ve meydan üstü düzenlemesinin ihale tarihi. Çerkezköy Belediyesi’nin ihale tarihi de 27 Nisan. 7 Nisan’da yapılacak ihaleden sonra, o ihalenin iş teslimi ile beraber Atatürk Caddesi’nde 4 etapta gerçekleştireceğimiz projeye hayırlısıyla inşallah başlayacağız” dedi.

 

“SABRIN SONU DA SELAMET OLACAK İNŞALLAH”

 

2021 yılının Çerkezköy için çok zorlu bir yıl olacağını belirten Akay, “2021 yılı çalışmalarında Çerkezköy’ün iki damarında çok ciddi toz, çamur, su ve elektrik kesintisi yaşanacak. Zor günleri beklediğimizi biliyorum. Siyaseten herkesin söyleyecek bir şeyi olacak. Ben bugünden işin ağırlığını, işin durumunu çeşitli ortamlarda ifade etmeye çalışıyorum. İnşallah ilçemizde bulunan esnafımız, vatandaşımız ve Çerkezköy’ün güzelliğine katma değer katacak bu önemli iş için bugünden herkese sabır diliyorum. Sabrın sonu da inşallah selamet olacak” şeklinde konuştu. Yapılması planlanan ve projesi hazır olan diğer projeler hakkında da bilgi veren Akay, Çerkezköy Kent Konseyi’nin Atatürk Kültür Merkezi’ne taşındığını, Kent Konseyi binası yerine yapılacak 870 metrekarelik Kent Kütüphanesi Uygulama Projesi’nin de tamamlandığını, ihalesinin hazır olduğunu duyurdu.

 

 

“NE SEVDANIZ ÇERKEZKÖY NE DE HERKESİN BAŞKANISINIZ”

 

Başkan Akay’ın faaliyet raporunu sunmasının ardından AK Parti grubu adına grup sözcüsü Adem İçli söz aldı. İçli, “Herkesin Başkanı ve Sevdamız Çerkezköy diye sloganlarınız vardı. Ama 2 yılda gördük ki ne sevdanız Çerkezköy, ne de herkesin başkanısınız. Sunumlarınızın yüzde 70’i görsel belediyecilik adı altında görseller. Sosyal belediyecilik olmazsa olmazıdır bir belediyenin. Peki belediye ne yapmalı? 2020 yılı pandemi yılıydı. Esasında 2020 yılı belediyelerimizin fırsata çevirebileceği, insanlarımızın yasaklarda evde kaldığı dönemlerde, yoğunluğun olduğu yerlerde yapılacak çalışmalar anlamında elinin güçlendiği dönemdi. Bazı belediyelerimiz bunu başardı. Faaliyet raporunda anlattıklarının çoğu proje. Yatmışız kalkmışız proje hazırlamışız. Uygulama yok. Çerkezköy Belediyesi için 2020 yılı koca bir hiç. Ne kadar pandemiye yorarsak yoralım belediyelerin mazereti yoktur” dedi. İçli, projelerin birçoğunun tamamlanmadığını da sözlerine ekleyerek, “Ortada hiçbir şey yok” dedi. Gündem maddesinin oyçokluğu ile kabul edilmesinin ardından meclis toplantısına 10 dakika ara verildi. Toplantının ikinci oturumu ise Başkan Akay başkanlığında gerçekleştirildi.

 

 

22/D ALIMLARINI ELEŞTİRDİ

 

 Denetim komisyonu raporunun okunmasının ardından konuşan  AK Partili Meclis Üyesi Adem İçli, “2 yıldır her mecliste 22/D alımlarının şeffaflık adı altında yayınlanarak yapılması talebinde bulunduk. Ama Çerkezköy Belediyesi’nin bir hastalığı var 22/D’lerle iş yapmak gibi. Bunu aşmamız lazım. Çerkezköy’de 2 yıldır aynı firmadan 22/D alım yapılmış. Neden ihale ile bunu almıyoruz? Bordür taş alımı 22/D adı altında fahiş fiyatlarla alımlar yapılmış. Araç kiralama, iş makineleri kiralama fiyatları piyasanın üstünde fiyatlardır. Bilgisayar ve parçaları alımı aynı firmadan fahiş fiyatlarla alınmıştır. Bölgemizde sadece bir tane mi firma vardır. İhaleye çıkalım, teklifler alalım. Reklam, afiş, branda alımı da aynı firmaya verilmiştir. Bu işlerin ise yüzde 90’ını basın arkadaşımız yapmıştır. Bu faturalar gerçekten çok enteresan. Elektrik malzemesi alımlarını görünce şok oldum. Tek tek fiyat aldığımda yüzde 30-40 gibi fahiş fiyatlar çıkıyor. Elektrik malzemesini elektrikçi arkadaştan değil de , tüpçü, gazeteci, müteahhitten almışız. Amatör takımlardan sadece 1911 Çerkezköyspor’u desteklemişiz. Ayrıca yüksek bedellerle kulübe verilen yemeklerin firma sahibi ise yönetimde ve meclis üyeliğinde bulunan bir kişidir. Organizasyon ve sahne kurulumu aynı firmaya verilmiş ve 109 bin TL’lik ses ve fatura kesilmiş. 29 Ekim’de tır gezisinde ses sistemine 66 bin TL verilmiş, tır içinde bulunan kırmızı halı bile faturalandırılmıştır. İki jeneratörün kiralamasına 5 bin TL verilmiştir. O parayla jeneratör alınırdı. Atatürk Kültür Merkezi’nde beş odanın tasarım fiyatı ise 56 bin TL’dir. Sadece bir durak için 70 bin 800 fatura kesilmiştir. Başkanın bu konulara dikkat etmesi gerekiyor. Belediye 626 adet çelenk faturası kesilmiş ve 170 TL’ye bir çelenk fiyatıdır. Paraları böyle harcamayalım” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN BAŞKANI OLAMADINIZ

 

“ 22-D alımlarındaki hassasiyetinizi gözden geçiriniz” diyen İçli, “ Sevdamız Çerkezköy dediniz. Herkesin başkanıyım dediniz. Halk size yönetim verdi. Bir tane lastikçinin, lokantacının, müteahhidin, hafriyatçının, vinççinin, bilgisayarcının, organizasyoncunun, hastanenin, gazetecinin, çiçekçinin başkanı olmuşunuz. Çerkezköy’ün başkanı olamadınız” dedi.

 

GİZLİ OYLA YAPILDI

 

Adem İçli’nin belirttiği fiyatlarla ilgili konuşan Başkan Akay, “Her şeyi en uygun fiyatla almaya çalışıyoruz. Sizin bahsettiğiniz kalemlerin fiyatlarının yüksek olması kalitelerinden kaynaklanıyor” cevabını verdi. Gündemin üçüncü maddesinde meclis başkanvekili ve meclis ikinci başkan seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde meclis başkan vekilliğine Cengiz Memiş, ikinci başkan vekilliğine Şahin Yılmaz Yılmaz seçildi. Divan Katip Üyeliği seçimlerinde Bulut Becerik ve Dilek Köksal Meclis Divan Katibi olurken, Encümen Üyeliklerine de CHP grubundan Erdal Zengin ve İbrahim Çekçi ile İYİ İYİ Parti grubundan , Dilek Köksal seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na da CHP grubundan Gökay Keleşoğlu, Beytullah Coşkun, Kemal Buzkuş, AK Parti grubundan da Adem İçli ve Mikail Çelik seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na CHP grubundan Bulut Becerik, Serdar Ürkmez ve Henefi Karataş, AK Parti grubundan Neziha Temur ve Hüseyin Karaca seçilirken, Tarife Komisyonu Üyeliklerine de CHP grubundan Cevdet Aykaç, Taner Bahar ve Şahin Yılmaz ile AK Parti grubundan Mehmet Han Atbaşı ve Erkan Zümbül seçildi.

 

BAŞKAN AKAY’A YETKİ VERİLDİ

 

Kent Estetik Kurulu Komisyon Kurul kararlarından 4 numaralı kararın yeniden  İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Belediye hisselerinin devri ile ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesi karar bağlandı. Bir sonraki gündem maddesinde Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları hakkındaki yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü’nün Bilirkişi Seçimleri hakkındaki yazısı da görüşülerek Bilirkişi Üyeliklerine Tahsin Akgün, Ramazan Güngör, Hüseyin Erdağ, Muhsin Kuru, Muammer Balkan ve Rafi Töre oy birliği ile seçildi. Bilirkişi seçiminin ardından belediye hisseleri hakkındaki yazı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş. Genel Kurul Temsil yetkisi hakkındaki yazı görüşülerek Belediye Başkanı Vahap Akay’a Genel Kurulda Çerkezköy Belediyesi’ni temsil yetkisi oy birliği ile verildi. Kızılpınar Gültepe Mahallesi’nde bulunan Aydın Sokak’ta yeni yapılan parka yazar ve şair Yaşar Kemal’in adının verilmesi talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10