Çok Amaçlı Spor Sahası hizmete açıldı

Süleymanpaşa Çiftlikönü Mahallesi'nde bulunan Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu bahçesinde inşa edilen Çok Amaçlı Spor Sahası Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla aç?

Süleymanpaşa 4.04.2021 15:28:00 0
Çok Amaçlı Spor Sahası hizmete açıldı

Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, siyaset ve bürokrasi temsilcileri, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

“İYİ YETİŞTİRMEK BOYNUMUZUN BORCU”

 

Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu Müdürü Şener Özben, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in ardından konuşma yapan Vali Yıldırım, “Bu tesisler Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizlere verdiği cesaretle başladı. Sayın Bakanımız o zaman 110 milyon liralık bir taahhütte bulunmuştu ve taahhüt ettiği tesislerin tamamına başlandı. Bir kısmı proje olarak başlandı, bir kısmının ihalesi de yapıldı, yer teslimi de yapıldı. Bunlar gençliğimiz için yapılıyor. Gençliğimize sahip çıkarsak yarınlarımıza emin gözlerle bakarız. Onun içindir ki gençlerimiz bizim için önemli. Yarının Türkiye’sini gençlerimize teslim edeceğiz. 15-20 sene burada bugünün gençleri olacaklar. Onları iyi yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 

28 TANE TESİS AÇILACAK

 

Atatürk’ün “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözünü anımsatan Yıldırım, “Öyleyse biz gençlerimizi hem beyin olarak yetiştirirken hem de sağlam bir vücuda sahip olmaları içinde gerekli imkanları kendilerine sağlamalıyız. Süleymanpaşa’da 28 tane tesisin açılışı zamanla yapılacak. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz aracılığıyla yürütmüş olduğu çalışmalar var. Bunlar da devam edecekler. Belki 1 sene sonra spor yatırımları açısından tüm ilçelerimizle beraber çok farklı bir Tekirdağ göreceğiz” dedi. Vali Yıldırım, “Bu spor tesisleri, sadece tesis olmakla kalmayacak, kullanılan, yaşayan, yenilenen, çoğaltılan mekanlar olarak inşallah devam edecekler. Gençlik Merkezlerinde yetişen gençlerimiz, pek çok beceriye ellerinde bulunan yeteneklerin geliştirildiği bir duruma kendilerini adapte edecekler inşallah. Bütün bu çalışmalar yapılırken Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Meclis Başkanımızın, Sayın Bakanlarımızın, Tekirdağ Milletvekillerimizin manevi ve maddi desteklerini her zaman yanımızda görüyoruz. Onun içindir ki bu tesisler hızla devam ediyor” dedi. Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesildi.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10